Μαθητές από την Κρήτη τραγούδησαν το «Τζιβαέρι» μπροστά από την Καρυάτιδα του Βρετανικού Μουσείου (video)

Ένα πρωτότυπο και συνάμα συγκινητικό τρόπο επέλεξαν μαθητές από την Ελλάδα για να εκφράσουν την αγάπη τους αλλά και την αντίδρασή τους για την παραμονή των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Αγγλία.

Μαθητές από σχολείο της Κρήτης και πιο συγκεκριμένα από τις Γούβες, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής επισκέφθηκαν το βρετανικό μουσείο. Όπως μεταδίδει το cretalive.gr, δημοσιεύοντας σχετικό video, τα παιδιά κάθισαν οκλαδόν γύρω από την Καρυάτιδα, κρατώντας μια ελληνική σημαία στη βάση της, και στη συνέχεια τραγούδησαν το τραγούδι «Τζιβαέρι» που μιλά για την ξενιτιά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα παιδιά «έτρεξαν» ένα project που ονομάζεται «Your Thoughts on Greece…for tourists in London», στο πλαίσιο του οποίου οι μαθητές έθεσαν ερωτήσεις στους επισκέπτες του Μουσείου, μεταξύ των οποίων και το «αν επιθυμούν να επιστρέψουν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στην Ελλάδα», με πολλούς από αυτούς να απαντούν θετικά.

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Επίδομα Επιστημόνων – Ποιοι δικαιούνται τα 400 ευρώ, άρθρο της Μαρίας Δαλκίτση

Σημαντικά κίνητρα για επαναπατρισμό μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών

Προβλέπεται μειωμένος φόρος  50% για εφτά χρόνια  και  απαλλαγή από τεκμήρια αυτοκινήτων  Επιτέλους θεσπίστηκαν σοβαρά κίνητρα για τον επαναπατρισμό ανθρώπων...

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μήνυμα μνήμης, αγώνα και συσπείρωσης έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη «μαύρη επέτειο» για τη Γενοκτονία των Ποντίων,...