Μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης πιθανού κρούσματος με λοίμωξη του νέου κορονοϊου στο νοσοκομείο Καβάλας

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας σε συνεργασία με την Επιτροπή Συντονισμού για τη διαχείριση ύποπτων η επιβεβαιωμένων περιστατικών με λοίμωξη από το νέο κοροναϊο και τη συνεργασία των Νοσοκομειακών Λοιμώξεων, ενημερώνει τους πολίτες ότι βρίσκεται σε ετοιμότητα όσο αφορά τον Κορονοϊό.

Υπάρχει σχέδιο δράσης, για το οποίο ενημερώθηκε όλο το προσωπικό και έχει γίνει διαμόρφωση των απαραίτητων χώρων (στο βαθμό που η υποδομή επιτρέπει) για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση πιθανών ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών, αλλά και για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου διασποράς του εντός του ιδρύματος, στο πλαίσιο των οδηγιών του Ε.Ο.Δ.Υ.

Μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης πιθανού κρούσματος με λοίμωξη του νέου κορονοϊου στο νοσοκομείο Καβάλας

Οι ασθενείς καθώς και οι συνοδοί συνιστάται να επισκέπτονται το Νοσοκομείο μόνο εάν είναι απαραίτητο, να συνεργάζονται με το προσωπικό και να ακολουθούν τις οδηγίες του, κατά την διάρκεια παραμονής τους στο ίδρυμα. Ιδιαίτερα συνιστάται:

  • αποφυγή άσκοπων επισκέψεων σε ασθενείς όπως και η παραμονή συνοδών εάν αυτό δεν είναι απολύτως απαραίτητο
  • περιορισμός του επισκεπτηρίου σε ένα άτομο ανά ασθενή αυστηρή τήρηση των ωρών επισκεπτηρίου και συγκεκριμένα τις καθημερινές από 17:30 μέχρι 18:30 και τις αργίες από 11:00 μέχρι 12:30 και από 17:30 μέχρι 18:30
  • οι ασθενείς που προσέρχονται στα Εξωτερικά Ιατρεία ή στα Επείγοντα Περιστατικά, καθώς και οι συνοδοί τους, παρακαλούνται να παραμένουν μόνο στο ισόγειο και να μην κινούνται άσκοπα στα άλλα τμήματα του Νοσοκομείου, προκειμένου να προφυλαχθεί το προσωπικό καθώς και οι υπόλοιποι ασθενείς και επισκέπτες του ιδρύματος.
  • Προκειμένου οι πολίτες να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους οικείους τους, συνίσταται:

Να πλένουν τακτικά τα χέρια τους με νερό και σαπούνι ή με αλκοολούχο διάλυμα.

Να διατηρούν αποστάσεις τουλάχιστον ενός (1) μέτρου από ανθρώπους που βήχουν, φτερνίζονται ή έχουν πυρετό.

Να μην αγγίζουν τη μύτη, το στόμα και τα μάτια τους.

Σε περίπτωση που βήχουν ή φτερνίζονται να καλύψουν το στόμα τους και τη μύτη τους με ιατρική μάσκα, μαντήλι, το μανίκι τους ή να τον λυγισμένο αγκώνα τους.

Να πετάξουν αμέσως το μαντήλι σε κλειστό κάδο και να πλύνουν τα χέρια τους με σαπούνι και νερό ή με αλκοολούχο διάλυμα.

Εάν κάποιος πολίτης θεωρεί για οποιοδήποτε λόγο ότι είναι πάσχων (εμφάνιση πυρετού, βήχα ή δυσκολία στην αναπνοή) από τον κορονοϊό να o επικοινωνήσει άμεσα στο τηλέφωνο 2105212054 του ΕΟΔΥ για οδηγίες σχετικά με τον ιό και τον τρόπο μετάβασης του σε νοσηλευτική μονάδα πηγαίνει κατευθείαν στην είσοδο των Επειγόντων Περιστατικών χωρίς να κινηθεί καθόλου εσωτερικά στους χώρους του Ιδρύματος. Θα ενημερώσει άμεσα τον θεράποντα ιατρό τους εάν έχει ταξιδέψει σε χώρες που έχει εμφανιστεί ο Κορονοϊός ή εάν έχει έρθει σε επαφή με άτομα από χώρες που έχει εμφανιστεί ο Κορονοϊός ή με άτομα που έχουν επιστρέψει από πρόσφατο ταξίδι σε χώρες που έχει εμφανιστεί ο Κορονοϊός, τα οποία παρουσιάζουν αναπνευστικά συμπτώματα.

Σε περίπτωση απλού κρυολογήματος με ήπια συμπτώματα αναπνευστικής λοίμωξης για όσους δεν έχουν ταξιδέψει χώρες που έχει εμφανιστεί ο Κορονοϊός, είναι προτιμότερη η παραμονή στο σπίτι μέχρι την ανάρρωσή τους και η άμεση επικοινωνία με γιατρό.
Ιδιαίτερα σημαντική είναι η τήρηση των κανόνων υγιεινής και η αποφυγή λήψης αντιβιοτικών και αντιικών φαρμάκων χωρίς την συνταγή του γιατρού.

Μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης πιθανού κρούσματος με λοίμωξη του νέου κορονοϊου στο νοσοκομείο Καβάλας

Να μην ξεχνούν ότι ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Συνιστάται η ψύχραιμη αντιμετώπιση και η αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής και προφύλαξης. Ιδιαίτερα τονίζεται ότι η χρήση μάσκας συνιστάται μόνο σε ασθενείς για την αποφυγή μετάδοσης του στους γύρω.

Σκόπιμη επίσης κρίνεται η αποφυγή κλειστών χώρων με συνωστισμό.

Σκοπός, όλων των παραπάνω μέτρων, που λαμβάνονται από την Διοίκηση του ΓΝ Καβάλας σε συνεργασία με την Επιτροπή Λοιμώξεων, με αίσθηση ευθύνης, είναι για την προστασία των πολιτών και για τον περιορισμό του κινδύνου εξάπλωσης του ιού. Η συμμετοχή στην προσπάθεια αυτή όλων των πολιτών κρίνεται απαραίτητη.

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Επίδομα Επιστημόνων – Ποιοι δικαιούνται τα 400 ευρώ, άρθρο της Μαρίας Δαλκίτση

Σημαντικά κίνητρα για επαναπατρισμό μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών

Προβλέπεται μειωμένος φόρος  50% για εφτά χρόνια  και  απαλλαγή από τεκμήρια αυτοκινήτων  Επιτέλους θεσπίστηκαν σοβαρά κίνητρα για τον επαναπατρισμό ανθρώπων...

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μήνυμα μνήμης, αγώνα και συσπείρωσης έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη «μαύρη επέτειο» για τη Γενοκτονία των Ποντίων,...