Μήνυμα Kόντε στην Build: “Χαλάρωση των δημοσιονομικών κανόνων, διαφορετικά θα πρέπει να διαγράψουμε την Ευρώπη”

Ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε που η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης ανέφερε στην Γερμανική Build

Για την Ευρωπαϊκή χρηματοοικονομική πολιτική: “Η Γερμανία δεν θα έχει κανένα πλεονέκτημα εάν η Ευρώπη βυθιστεί στην ύφεση. Οι οικονομίες μας δοκιμάζονται. Και έχουμε τη μεγαλύτερη κρίση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πρέπει να αναπτύξουμε τα δημοσιονομικά μέσα και την ανταπόκριση αυτών στην κοινωνία μας. Δεν απαιτούμε από τη Γερμανία και την Ολλανδία να πληρώνουν τα χρέη μας.”

Για τα κορονο-ομόλογα: “Δεν πρέπει να μείνουμε πίσω στον διεθνή ανταγωνισμό με τις ΗΠΑ και την Κίνα. Τώρα και οι δύο αυτές χώρες παρέχουν το 13% του ΑΕΠ τους για την αναζοωγόνηση της οικονομίας του. Ζητώ λοιπόν από την Ε.Ε. να χαλαρώσει τους κανόνες της δημοσιονομικής πολιτικής. Διαφορετικά, θα πρέπει να διαγράψουμε την Ευρώπη και όλοι κάνουν μόνοι τους το καλύτερο για την χώρα τους. Γρήγορες αποφάσεις θα είναι η καλύτερες για όλους. Και τελικά ή “επιχείρηση” θα είναι επιτυχής – ή αλλιώς η ασθενής τώρα Ευρώπη θα είναι νεκρή “.

πηγή: Build | Φωτογραφία αρχείου Intime News

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Πρόγραμμα για νέους άνεργους με 100% επιδότηση μισθού και ασφαλιστικών εισφορών

Πρόγραμμα για νέους άνεργους με 100% επιδότηση μισθού και ασφαλιστικών εισφορών

Τα υπουργεία Εργασίας και Ανάπτυξης σε συνεργασία με την Google ετοιμάζουν ένα καινούριο πρόγραμμα που αφορά την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων και την...