Μοσχαράκι Trans a La Gruyere

Μοσχαράκι Trans a La Gruyere
Με την συνεργασία του Μαγειρείο με την Τυραξία

Με γνήσια υλικά από την Τυραξία και με το μεράκι και την τέχνη του Αλέξανδρου Πούλου, σεφ του Μαγειρείο δημιουργήθηκαν δύο υπέροχες συνταγές σαν στοιχείο τους είχαν την γραβιέρα αλλά και το ελβετικό La gruyere. Εύκολες στην διαδικασία της εκτέλεσης και νόστιμες τόσο που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας! Για αρχή θα σας παρουσιάσουμε το πεντανόστιμο μοσχαράκι trans με το γνωστό ελβετικό τυρί La Gruyere.

Δυσκολία στην εκτέλεση: Μικρή

Υλικά για 4 άτομα

  • 1κ Μοσχαράκι Trans κομμένο σε λεπτές φέτες και χτυπημένο με το σφυράκι.
  • 3 Ντομάτες χωρίς τα σπόρια τους και ξεφλουδισμένες
  • 100γρ La Gruyere κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 500γρ κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 12 φύλλα σπανάκι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • θυμάρι

Για το πέστο:

500γρ σπανάκι

  • 50γρ La Gruyere
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • καρύδια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Για το πανάρισμα:

  • Καλαμποκίσιο παξιμάδι τριμμένο
Μοσχαράκι Trans a La Gruyere

Εκτέλεση:

Πανάρουμε το Μοσχαράκι Trans με θυμάρι, αυγό, ελαιόλαδο και cornflower και το αφήνουμε να ξεκουραστεί 60 λεπτά στο ψυγείο.

Μετά φτιάχνουμε το πέστο μας ρίχνοντας σε ένα μπλέντερ το σπανάκι μας (εκτός από 12 φύλλα), τα 50γρ La Gruyere κομμένα σε μικρά κυβάκια, τις δύο σκελίδες σκόρδο. Προσθέτουμε τα καρύδια μας – 5-6 κομμάτια – μια πρέζα αλάτι και λίγο πιπέρι. Ρίχνουμε στο τέλος ελαιόλαδο και τα αλέθουμε.

Την ίδια ώρα μπορούμε να σοτάρουμε ελαφρά σε ένα τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο τις ντομάτες μας αφού πρώτα τις έχουμε κόψει σε λωρίδες και έχουμε αφαιρέσει τους σπόρους και την φλούδα. Βάζουμε και λίγο θυμάρι. Μόλις μετά από 1 λεπτό τις βγάζουμε από την φωτιά και τις βάζουμε σε ένα πιάτο (θα χρειαστούν για την γέμιση στο μοσχαράκι μας αλλά και στο σοτάρισμα που θα γίνει στα κολοκυθάκια μας)

Μοσχαράκι Trans a La Gruyere

Παίρνουμε τα καλαμποκίσια παξιμάδια μας και τα αλέθουμε για να έχουμε έτοιμο και το πανάρισμα για το μοσχαράκι μας.

Σοτάρουμε επίσης τα κολοκυθάκια μας για λίγα λεπτά και προσθέτουμε τις 6 κομματάκια από τις ντομάτες μας και 10 κουταλιές από την σάλτσα πέστο που έχουμε ετοιμάσει. Εν συνεχεία τα βάζουμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε για να πάει η σάλτσα πέστο παντού. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα πέστο.

Μοσχαράκι Trans a La Gruyere

Ήρθε η ώρα για να ετοιμάσουμε το μοσχαράκι μας! Απλώνουμε το κρέας μας στον πάγκο μας και στην μέση τοποθετούμε, μία φέτα ντομάτα, ένα φύλλο σπανάκι και μία φέτα La Gruyere. Εν συνεχεία κλείνουμε το κρέας αγκαλιάζοντας τα υλικά που τοποθετήσαμε και ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι και αν θέλουμε πιπέρι.

Το επόμενο βήμα μας είναι να πανάρουμε το μοσχαράκι μας στο τρίμμα του καλαμποκένιου παξιμαδιού!

Είμαστε ένα βήμα πριν το σερβίρισμα. Τηγανίζουμε λοιπόν το παναρισμένο μοσχαράκι μας. 3 λεπτά από την κάθε πλευρά είναι αρκετή.

Και σερβίρουμε στα πιάτα μας πρώτα βάζοντας το σοταρισμένο κολοκυθάκι με την σάλτσα πέστο και από πάνω τοποθετώντας κομμένο στην μέση το κάθε τηγανισμένο μοσχαράκι.

Πεντανόστιμο μοσχαράκι με ιδιαίτερα βουτυρένια γεύση από το La Gruyere και φρεσκάδα καλοκαιρινή από το πέστο μας! Καλή σας όρεξη!

Μοσχαράκι Trans a La Gruyere
Το τελικό μας αποτέλεσμα!

Μαγειρείο

Ρωμανού 8 Καβάλα
Τ: 2510832320 & 69444363025

Τυραξία

Μητροπολίτου Χρυσοστόμου 3
Τ: 251 022 2110

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Έχεις airBNB; δες τι πρέπει να κάνεις για να αποφύγεις φορολόγηση μέχρι και το 100%

Πως μπορούν οι δανειολήπτες να σώσουν την Α κατοικία. Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις στο πρόγραμμα γέφυρα.

Γράφει η Μαρία Δαλκίτση Οικονομολόγος ΑΠΘ Λογίστρια Ά Τάξης Νόμο του Κράτους αποτελεί πλέον η δυνατότητα επιδότησης δόσης δανείων με...

Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων. Το Παρόν και το μέλλον τους σε μία συζήτηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ κ. Τάκη Αγγελίδη

Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων. Το Παρόν και το μέλλον τους σε μία συζήτηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ κ. Τάκη Αγγελίδη

Έχουμε την χαρά να συνομιλήσουμε με τον πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ κ. Τάκη Αγγελίδη για το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, το παρελθόν του,...