Χριστούγεννα στο σπίτι με τους στενούς συγγενείς – Κλειστά εστιατόρια, bar, και απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό.
Λίγο πιο ελαστικά φαίνεται ότι θα είναι από το Πάσχα που περάσαμε τα φετινά Χριστούγεννα. Στο γιορτινό τραπέζι θα μπορούν...
Με γνήσια υλικά από την Τυραξία και με το μεράκι και την τέχνη του Αλέξανδρου Πούλου, σεφ του Μαγειρείο δημιουργήθηκαν δύο υπέροχες συνταγές σαν στοιχείο τους είχαν την γραβιέρα αλλά και το ελβετικό La gruyere. Εύκολες στην διαδικασία της εκτέλεσης και νόστιμες τόσο που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας! Για αρχή θα σας παρουσιάσουμε το πεντανόστιμο μοσχαράκι trans με το γνωστό ελβετικό τυρί La Gruyere.
Για το πέστο:
500γρ σπανάκι
Για το πανάρισμα:
Πανάρουμε το Μοσχαράκι Trans με θυμάρι, αυγό, ελαιόλαδο και cornflower και το αφήνουμε να ξεκουραστεί 60 λεπτά στο ψυγείο.
Μετά φτιάχνουμε το πέστο μας ρίχνοντας σε ένα μπλέντερ το σπανάκι μας (εκτός από 12 φύλλα), τα 50γρ La Gruyere κομμένα σε μικρά κυβάκια, τις δύο σκελίδες σκόρδο. Προσθέτουμε τα καρύδια μας – 5-6 κομμάτια – μια πρέζα αλάτι και λίγο πιπέρι. Ρίχνουμε στο τέλος ελαιόλαδο και τα αλέθουμε.
Την ίδια ώρα μπορούμε να σοτάρουμε ελαφρά σε ένα τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο τις ντομάτες μας αφού πρώτα τις έχουμε κόψει σε λωρίδες και έχουμε αφαιρέσει τους σπόρους και την φλούδα. Βάζουμε και λίγο θυμάρι. Μόλις μετά από 1 λεπτό τις βγάζουμε από την φωτιά και τις βάζουμε σε ένα πιάτο (θα χρειαστούν για την γέμιση στο μοσχαράκι μας αλλά και στο σοτάρισμα που θα γίνει στα κολοκυθάκια μας)
Παίρνουμε τα καλαμποκίσια παξιμάδια μας και τα αλέθουμε για να έχουμε έτοιμο και το πανάρισμα για το μοσχαράκι μας.
Σοτάρουμε επίσης τα κολοκυθάκια μας για λίγα λεπτά και προσθέτουμε τις 6 κομματάκια από τις ντομάτες μας και 10 κουταλιές από την σάλτσα πέστο που έχουμε ετοιμάσει. Εν συνεχεία τα βάζουμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε για να πάει η σάλτσα πέστο παντού. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα πέστο.
Ήρθε η ώρα για να ετοιμάσουμε το μοσχαράκι μας! Απλώνουμε το κρέας μας στον πάγκο μας και στην μέση τοποθετούμε, μία φέτα ντομάτα, ένα φύλλο σπανάκι και μία φέτα La Gruyere. Εν συνεχεία κλείνουμε το κρέας αγκαλιάζοντας τα υλικά που τοποθετήσαμε και ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι και αν θέλουμε πιπέρι.
Το επόμενο βήμα μας είναι να πανάρουμε το μοσχαράκι μας στο τρίμμα του καλαμποκένιου παξιμαδιού!
Είμαστε ένα βήμα πριν το σερβίρισμα. Τηγανίζουμε λοιπόν το παναρισμένο μοσχαράκι μας. 3 λεπτά από την κάθε πλευρά είναι αρκετή.
Και σερβίρουμε στα πιάτα μας πρώτα βάζοντας το σοταρισμένο κολοκυθάκι με την σάλτσα πέστο και από πάνω τοποθετώντας κομμένο στην μέση το κάθε τηγανισμένο μοσχαράκι.
Πεντανόστιμο μοσχαράκι με ιδιαίτερα βουτυρένια γεύση από το La Gruyere και φρεσκάδα καλοκαιρινή από το πέστο μας! Καλή σας όρεξη!
Ρωμανού 8 Καβάλα
Τ: 2510832320 & 69444363025
Μητροπολίτου Χρυσοστόμου 3
Τ: 251 022 2110