Μπακαλιαράκια Στιφάδο

από τον σεφ Θοδωρή Αγγελασόπουλο

Υλικά για 4 μερίδες

8 μπακαλιαράκια μέτρια και καθαρισμένα

1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο, καθαρισμένα

½ φλυτζάνι ξύδι

½ φλυτζάνι πάστα ντομάτας

2 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη

1 φλυτζάνι λευκό κρασί

1 ξυλαράκι κανέλας

1 κουταλάκι δεντρολίβανο

2 φύλλα δάφνης

2 κουταλιές ζάχαρη

ελαιόλαδο

αλάτι

και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια μας για 3 λεπτά και σβήνουμε με το ξύδι και το κρασί. Προσθέτουμε την πάστα ντομάτας με τις τριμμένες ντομάτες και όλα τα μπαχαρικά μας και αλατοπιπερώνουμε.

Σε ένα ταψί στρώνουμε τα μπακαλιαράκια και τα αλατοπιπερώνουμε ελαφρά. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα και προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι σχεδον να σκεπαστούν τα υλικά μας. Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και κλείνουμε με μεμβράνη και από πάνω με αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Αν το θέλουμε λίγο πιο ψημένο στην πέτσα του και για να πάρει πιο πολύ χρώμα, στο τέλος αφαιρούμε την μεμβράνη και το αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε για 1-2 λεπτά ξεσκέπαστο.

Καλή μας όρεξη και καλή σαρακοστή!

Φωτογραφία | Studio Kotsireas Ηλίας & Χρήστος Κοτσιρέας

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

Πρόσφατα Άρθρα