Ο Καβαλιώτης Χρήστος Κιοφετζής 9ος στον παγκόσμιο διαγωνισμό Microsoft Office Specialist

Εντυπωσιακή η Ελληνική παρουσία με μία ακόμα πρώτη θέση από τον Κυριάκο Χατζηευθυμιάδη και την έβδομη από τον Νίκο Σκιαδά

Για να μπείτε όμως στο κλίμα αυτού του παγκόσμιου διαγωνισμού αλλά και για να καταλάβουμε όλοι πόσο σημαντικές είναι αυτές οι διακρίσεις, σας παρουσιάζουμε το τι ακριβώς συμβαίνει. Η ίδια η Microsoft ονομάζει αυτό το διαγωνισμό ως “Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Microsoft Specialist” όπου παιδιά από 13 έως και 22 ετών αξιολογούνται στις δεξιότητες που έχουν στο περιβάλλον του Windows Office και πιο συγκεκριμένα στο Word, Excel, και το Power Point. Οι μαθητές που πετυχαίνουν τις υψηλότερες βαθμολογίες και τους πιο “γρήγορους χρόνους” προσκαλούνται να εκπροσωπήσουν την χώρα τους και να διεκδικήσουν τον τίτλο του καλύτερου χρήστη εφαρμογών Windows στον κόσμο.
Την φετινή χρονιά 19η από την αρχή του διαγωνισμού και εγκεκριμένη από τον τεχνολογικό κολοσσό το 2002, συμμετείχαν 850.000 νέοι στην πρώτη φάση αξιολόγησης, από 119 χώρες της υφηλίου. Στην τελική φάση “προκρίθηκαν” μόλις 155 παιδιά και νέοι οι οποίοι και ταξίδεψαν στην Νέα Υόρκη.

Για τη συμμετοχή τους στον παγκόσμιο διαγωνισμό, οι Έλληνες μαθητές πιστοποιήθηκαν αρχικά στο Microsoft Office Specialist προκειμένου να επιδείξουν τη γνώση τους στις εφαρμογές όπου διαγωνίστηκαν. Στους περιφερειακούς διαγωνισμούς που διεξήχθησαν στις αρχές καλοκαιριού στην Ελλάδα, οι τρεις Έλληνες μαθητές κατέλαβαν όλοι την 1η θέση, ο καθένας στην κατηγορία όπου διαγωνίζονταν, εξασφαλίζοντας έτσι το “εισιτήριο” και την πρόκριση για τη Νέα Υόρκη, όπου πραγματοποιήθηκε φέτος ο τελικός γύρος του παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Ο Καβαλιώτης Χρήστος Κιοφετζής 9ος στον παγκόσμιο διαγωνισμό Microsoft Office Specialist

Ο “δικός μας” Χρήστος μαθητής της γ’ γυμνασίου, που βγήκε 9ος σε όλο τον κόσμο και 1ος στην Ευρώπη, μιλώντας στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετά από την κοινοποίηση των τελικών αποτελεσμάτων δεν έκρυψε την χαρά του και την ικανοποίηση του για την μεγάλη εμπειρία που είχε την τύχη να ζήσει, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον δάσκαλό του Παναγιώτη Ασλανίδη που τον συνόδευσε σε αυτό το ταξίδι και στήριξε όλη την προσπάθειά του από την αρχή μέχρι και τον τελικό, επίσης αναφέρθηκες στους γονείς του που πάντα βρίσκονται στο πλευρό του και του δίνουν διαρκώς δύναμη να συνεχίσει. Ενώ τέλος δήλωσε πολύ υπερήφανος που εκπροσώπησε την Ελλάδα και συνέβαλε ώστε η πατρίδα μας να διακριθεί σε όλες τις εφαρμογές που διαγωνίστηκαν και τα τρία παιδιά.

Μην ξεχνάμε ότι ο Παναγιώτης Ασλανίδης και την περσινή χρονιά ήταν στους τελικούς συνοδεύοντας την 16χρονη Έφη Ζιώτα από την Καβάλα που είχε διακριθεί στους Πανελλήνιους Αγώνες της Microsoft στην εφαρμογή PowerPoint, παίρνοντας την πρόκριση στο Παγκόσμιο Διαγωνισμό που διεξήχθη στο Ορλάντο και καταλαμβάνοντας τη 10η θέση παγκοσμίως και την 3η θέση στην ευρωπαϊκή κατάταξη. Οι άλλοι δύο Έλληνες που μας έκαναν περήφανους είναι ο Έλληνας μαθητής της γ’ λυκείου από την Αθήνα, Κυριάκος Χατζηευθυμιάδης, αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία Microsoft PowerPoint και ο 13χρονος Νίκος Σκιαδάς από την Σπάρτη κατέλαβε την 7η θέση παγκοσμίως στην κατηγορία Microsoft Excel Word.

Μετά από αυτή την επιτυχία και ο Δήμος Καβάλας και η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα δημοσιοποίησε δελτίο τύπου που αναφέρει τα ακόλουθα:

«Διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων των Καβαλιωτών συγχαίρω από τα βάθη της
καρδιάς μου τον Καβαλιώτη μαθητή Χρήστο Κιοφτετζή για τις σημαντικές νίκες που
κατέλαβε στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό της Microsoft Office Specialist που διεξήχθη
από 28 έως 31 Ιουλίου στη Νέα Υόρκη.
Ο 16χρονος Χρήστος, κατέλαβε την 9 η θέση στην παγκόσμια κατάταξη και την 1 η
θέση στην ευρωπαϊκή κατάταξη, μεταξύ 855.000 παιδιών από ολόκληρο τον κόσμο
που συμμετείχαν στους προκριματικούς και στον τελικό του παγκόσμιου
διαγωνισμού. Η νίκη αυτή του Χρήστου είναι ακόμα πιο μεγάλη για όλους τους Καβαλιώτες γιατί έρχεται μετά την περσινή, εξίσου μεγάλη νίκη, της Καβαλιώτισσας μαθήτριας Έφης
Ζιώτα στον ίδιο παγκόσμιο διαγωνισμό, γεγονός που φανερώνει το πολύ υψηλό
επίπεδο των μαθητών της Καβάλας.
Σήμερα, τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και σε θεσμικό, δεν μπορώ παρά να
νιώθω απόλυτα ικανοποιημένη που ο Δήμος Καβάλας και η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ
αποφάσισαν να στηρίξουν έμπρακτα (φέτος και πέρυσι) την προσπάθεια αυτών των
παιδιών, του Χρήστου και της Έφης.
Νιώθουμε πολύ περήφανοι για τις διακρίσεις τους. Νιώθουμε περήφανοι γιατί οι
νίκες τους στέλνουν ένα μήνυμα ότι αν τα παιδιά μας έχουν σωστή καθοδήγηση και
ερεθίσματα μπορούν να πετύχουν πολλά και μεγάλα. Η νίκη του Χρήστου φέτος, η
νίκης της Έφης πέρυσι, μας γεμίζει ελπίδα ότι οι νέοι άνθρωποι θ’ ανεβάσουν την
πατρίδα μας ένα βήμα ψηλότερα.
Ένα μεγάλο μπράβο στο δικό μας Χρήστο, ένα μεγάλο μπράβο και στα άλλα δύο
παιδιά από την Αθήνα και τη Σπάρτη που συγκροτήσαν την εθνική μας ομάδα στο
Παγκόσμιο Διαγωνισμό της Microsoft Office Specialist. Θερμά συγχαρητήρια στους
γονείς του Χρήστου Κιοφτετζή, να είναι πάντα περήφανοι για το παιδί τους και να
συνεχίσουν να τον στηρίζουν. Πολλά συγχαρητήρια και στον καθηγητή
πληροφορικής Παναγιώτη Ασλανίδη για το ήθος του, την αγάπη του προς τα παιδιά
και βέβαια την πολύ υπεύθυνη δουλειά που επιτελεί όλα αυτά τα χρόνια».

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Χριστούγεννα στο σπίτι με τους στενούς συγγενείς – Κλειστά εστιατόρια, bar, και απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Χριστούγεννα στο σπίτι με τους στενούς συγγενείς – Κλειστά εστιατόρια, bar, και απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Λίγο πιο ελαστικά φαίνεται ότι θα είναι από το Πάσχα που περάσαμε τα φετινά Χριστούγεννα. Στο γιορτινό τραπέζι θα μπορούν...

Στο νοσοκομείο Καβάλας αντιμετωπίζονται πλέον τα κρούσματα COVID-19 της ευρύτερης περιοχής

Στο νοσοκομείο Καβάλας αντιμετωπίζονται πλέον τα κρούσματα COVID-19 της ευρύτερης περιοχής

Στο νοσοκομείο της Καβάλας αντιμετωπίζονται πλέον τα περιστατικά κορονοϊού από την περιοχή, ενώ υποστηρίζονται και ασθενείς από τη Δράμα και...