Ο Καβαλιώτης Κ. Τζωρτζίου είναι από τους πιο διάσημους παίχτες E-sports της γερμανικής “Σάλκε 04”

Ένας από τους πλέον διάσημους Έλληνες παίχτες E-sports στην Ελλάδα είναι ο Καβαλιώτης, Κωνσταντίνος- Ναπολέων Τζωρτζίου, o ο οποίος είναι γνωστός με το ψευδώνυμο “Forg1ven247” και ανήκει στο ρόστερ της ομάδας παιχνιδιού “League of Legends” της Σάλκε 04, της πασίγνωστης γερμανικής ομάδας με το πλούσιο ποδοσφαιρικό υπόβαθρο. Το ThessToday.gr μίλησε με τον Κωνσταντίνο για τα E-sports στην Ελλάδα, την καριέρα του, τους κινδύνους που υπάρχουν αλλά και για τους στόχους που θέτει για το μέλλον.

Ο Καβαλιώτης Κ. Τζωρτζίου είναι από τους πιο διάσημους παίχτες E-sports της γερμανικής "Σάλκε 04"

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στο thesstoday.gr και τον δημοσιογράφο Ναπολέων Παπαδόπουλο.

Ε: Κωνσταντίνε, αρχικά πες μας δύο λόγια για σένα. Για την καριέρα σου στα E-sports, με ποιο παιχνίδι ασχολείσαι επαγγελματικά, πού αγωνίζεσαι και πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι. Κάτι σαν σύντομο βιογραφικό.

Α: Είμαι 27 χρονών και κατάγομαι από την Καβάλα. Έπαιζα videogames από πολύ μικρή ηλικία, κάπου 7-8 χρονών. Έπαιζα ημι-επαγγελματικά Counter-Strike 1.6 μέχρι τα 19 μου όπου και “μετακόμισα” στο League of Legends. Ήταν το πρώτο “δωρεάν” παιχνίδι τότε. Όλη σχεδόν η παρέα μου τότε μετακόμισε σε αυτό. Κάπου στα Χριστούγεννα του 2011 έπαιξα για πρώτη φορά το παιχνίδι, αφότου το “σνόμπαρα” για σχεδόν δύο χρόνια. Επαγγελματικά ξεκίνησα στα τέλη του 2013 με την ομάδα Copenhagen Wolves, με την οποία διεκδικήσαμε και νικήσαμε τα ερασιτεχνικά προκριματικά (πρακτικά αήττητοι για ένα χρόνο), για να διαγωνιστούμε στη μεγαλύτερη διοργάνωση της Ευρώπης, το League of Legends Championship Series Europe. Αυτήν τη στιγμή ανήκω στο ρόστερ της Σάλκε 04, ομάδας που διαγωνίζεται στο LEC (πλέον Franchised).

Ο Καβαλιώτης Κ. Τζωρτζίου είναι από τους πιο διάσημους παίχτες E-sports της γερμανικής "Σάλκε 04"

Ε: Πώς αισθάνεσαι που αγωνίζεσαι για έναν ιστορικό αθλητικό σύλλογο όπως η Σάλκε;

Α: Έχει σίγουρα ένα παραπάνω ενδιαφέρον από το να αγωνίζεσαι απλά σε μια ομάδα που την ελέγχει και “τρέχει” ο οποιοσδήποτε από το “υπόγειό” του. Ακόμα και το αφεντικό έχει αφεντικά για παράδειγμα. Πάντα ήθελα να παίξω, έστω και για λίγο καιρό, σε μια ομάδα που κατευθύνεται από ένα μεγάλο αθλητικό σύλλογο, είτε είναι αυτή τη στιγμή η Σαλκε, είτε είναι για παράδειγμα ο ΠΑΟΚ. Σίγουρα δεν είναι κάτι το εξωπραγματικό πάντως, αλλά ούτε αδιάφορο.

Ο Καβαλιώτης Κ. Τζωρτζίου είναι από τους πιο διάσημους παίχτες E-sports της γερμανικής "Σάλκε 04"

Ε: Με μια σύντομη έρευνα είδαμε πως ομάδες E-sports διαθέτουν, πέρα από τη Σάλκε, ιστορικά αθλητικά σωματεία όπως η Γουέστ Χαμ, η Βόλφσμπουργκ και η Κοπεγχάγη. Πώς είναι να αγωνίζεσαι σε ομάδες όπως αυτές, που έχουν εκατομμύρια φιλάθλους και τεράστια ιστορία;

Α: Πολλές από αυτές τις ομάδες έχουν πάρει τα δικαιώματα του σήματος, δεν έχουν κάποια περαιτέρω τριβή με τους πραγματικούς αθλητικούς συλλόγους, είτε έχουν παρουσία σε παιχνίδια που δεν χαρακτηρίζονται ως μεγάλα ή βαρύνουσας σημασίας. Επίσης, οι φίλαθλοί τους και το κοινό τους σπανίως γνωρίζει ή είναι οικείο με το τι είναι αυτή η ομάδα, πόσω μάλλον τα E-Sports.

Ε: Πόσο διαδεδομένα είναι στην Ελλάδα τα E-sports; Τι συμβαίνει στο εξωτερικό;

Α: Συνήθως σε χώρες με δύσκολο με υψηλό βιοτικό επίπεδο είναι πιο διαδεδομένα αυτά τα παιχνίδια. Στην Ελλάδα, λόγω της κουλτούρας με τα net-cafe είναι διαδεδομένο σε μικρές ηλικίες εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια (ενώ παλαιότερα θεωρούνταν υποκουλτούρα). Πλέον βρίσκονται σχεδόν σε κάθε σπίτι, χωριό, πόλη, υπολογιστή κλπ. Είναι και κοντά στην κουλτούρα μας σαν χώρα και σαν άνθρωποι. Στο εξωτερικό το βλέπουν πιο ψυχρά και σωστά κατά την γνώμη μου. Είναι για αυτούς άπλα ένας από τους τρόπους για να περάσει η ώρα, όχι ο τρόπος.

Ο Καβαλιώτης Κ. Τζωρτζίου είναι από τους πιο διάσημους παίχτες E-sports της γερμανικής "Σάλκε 04"

Ε: Υπάρχουν ελληνικές ομάδες E-sports που λαμβάνουν μέρος σε τουρνουά στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό;

Α: Αυτή τη στιγμή νομίζω όχι, υπάρχουν σίγουρα σε κάθε παιχνίδι πανελλήνια τουρνουά άλλα όσον αφορά το League of Legends αυτή τη στιγμή υπάρχει το τουρνουά “Greek Legends”, που στο εξωτερικό δεν το έχουν σε υπόληψη λόγω ανύπαρκτου ανταγωνισμού και θεωρείται πρωτάθλημα “τρίτης ταχύτητας” και για άλλους λόγους.

Ε: Πιστεύεις ότι είναι καθαρά θέμα ταλέντου ή και εξάσκησης, για να μπορέσει να πετύχει κανείς στο συγκεκριμένο τομέα;

Α: Περισσότερο θέμα ταλέντου και λιγότερο θέμα εξάσκησης. Αρκετοί λένε “Hard work beats talent”. Προσωπικά κατά τα σχεδόν 20 χρόνια που είμαι γύρω από επαγγελματικές σκηνές, χωρίς ταλέντο “δεν πας ούτε μέχρι το περίπτερο”.

Ο Καβαλιώτης Κ. Τζωρτζίου είναι από τους πιο διάσημους παίχτες E-sports της γερμανικής "Σάλκε 04"

Ε: Γενικά ακούγονται πολλά για τα συγκεκριμένα παιχνίδια και τα προβλήματα εθισμού που προκαλούν. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Α: Προφανώς και ισχύει. Το να είσαι στον υπολογιστή για οποιαδήποτε δουλειά θέλει μέτρο όπως και σε πολλά άλλα πράγματα. Αν “αφομοιωθείς” και αφοσιωθείς, δεν θα πάρεις χαμπάρι ότι για παράδειγμα, μετά από σχολείο ή τη δουλεία, πέρασες ολόκληρη τη μέρα μπροστά σε μια οθόνη, αδιαφορώντας για οτιδήποτε άλλο. Βέβαια, είναι κι από τα πιο φθηνά μέσα διασκέδασης και προσφέρει κάτι διαφορετικό από αυτό που ζεις στην καθημερινότητά σου. Όμως για κάθε ακραίο μειονέκτημα, υπάρχουν και πολλά άλλα πλεονεκτήματα. Απλά θέλει έλεγχο, από τους γονείς στα παιδιά μέχρι τον ίδιο σου τον εαυτό.

Ε: Οι απολαβές ενός παίχτη E-sports που αγωνίζεται επαγγελματικά είναι ικανοποιητικές;

Α: Παλαιότερα σίγουρα όχι. Πλέον αν αγωνιστείς για αρκετά χρόνια μπορείς να βρίσκεσαι σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο οικονομικά, αρκεί βέβαια να μην κάνεις ακραία ζωή και σπατάλες. Βέβαια όλες οι χώρες έχουν αρχίσει ήδη και χτυπάνε φορολογικά (κοντά στο 40% και παραπάνω) αυτό το “σκοτεινό και άγνωστο” για αυτές σημείο.

Ε: Κλείνοντας, ποιοι είναι οι στόχοι σου για το μέλλον σε προσωπικό επίπεδο;

Α: Διαγωνίζομαι όσο πάει διότι δεν με ενδιαφέρουν θέσεις όπως Manager ή Coach αφότου σταματήσεις να παίζεις. Αυτό βέβαια έχει να κάνει και με άλλους εξωγενείς παράγοντες που δυστυχώς δεν ελέγχεις. Έχω φτάσει σε μια ηλικία που αν και είμαι ακόμα παραπάνω από ικανός για να διαγωνίζομαι, έχουν μπει άλλες προτεραιότητες στη ζωή.

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Επίδομα Επιστημόνων – Ποιοι δικαιούνται τα 400 ευρώ, άρθρο της Μαρίας Δαλκίτση

Σημαντικά κίνητρα για επαναπατρισμό μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών

Προβλέπεται μειωμένος φόρος  50% για εφτά χρόνια  και  απαλλαγή από τεκμήρια αυτοκινήτων  Επιτέλους θεσπίστηκαν σοβαρά κίνητρα για τον επαναπατρισμό ανθρώπων...

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μήνυμα μνήμης, αγώνα και συσπείρωσης έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη «μαύρη επέτειο» για τη Γενοκτονία των Ποντίων,...