Ο καύσωνας κάνει την κυβέρνηση να ανοίξει της οργανωμένες παραλίες από αυτό το Σαββατοκύριακο;

Το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών από το προσεχές Σαββατοκύριακο φέρεται να αποφάσισε η κυβέρνηση, σύμφωνα με τηλεοπτικό σταθμό. Ο ζεστός καιρός με θερμοκρασίες Ιουλίου σε πολλές περιοχές της χώρας κάνουν όλο και πιο πιθανό το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών πιο σύντομα από ότι υπολόγιζαν στην κυβέρνηση.

Οι οργανωμένες παραλίες θα ανοίξουν από το προσεχές Σαββατοκύριακο, κατόπιν απόφασης της κυβέρνησης, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ. Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν εντός της ημέρας.

Με το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών συνεχίζεται η σταδιακή άρση των μέτρων λόγω κορονοϊού, καθώς ήδη έχει επιτραπεί η πρόσβαση στις μη οργανωμένες παραλίες.

Νωρίτερα σήμερα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, είχε δηλώσει ότι απόφαση για τις οργανωμένες παραλίες θα λάβει σήμερα ή αύριο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το σενάριο για άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών εξέταζε η κυβέρνηση προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού στις υπόλοιπες παραλίες ενόψει των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται τις επόμενες ημέρες. Ήδη εικόνες συνοστισμού παρατηρήθηκαν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Τι είπαν Τσιόδρας και Χαρδαλιάς για τις παραλίες

Για τη σημασία της τήρησης των αποστάσεων στις παραλίες είχε μιλήσει ο Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την ενημέρωση το απόγευμα της Τρίτης για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα.

Ερωτηθείς για το εάν η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων θα επιτρέψει να ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες, ο κ. Τσιόδρας δήλωσε: «Οποιαδήποτε συζήτηση γίνεται για το θέμα των παραλιών και των ανοιχτών χώρων αφορά καθαρά το θέμα του συγχρωτισμού. Φυσικά και είναι καλύτερος ο εξωτερικός χώρος από τον εσωτερικό χώρο και υπό αυτό το πνεύμα θα δούμε και ένα τέτοιο μέτρο»

Τη σημασία για την τήρηση των αποστάσεων στις παραλίες είχε υπογραμμίσει και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις τις επόμενες ημέρες θα έχουμε σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας. Πολλοί θα πάνε σε παραλίες, κάτι απολύτως φυσιολογικό. Πρέπει να υπενθυμίσουμε την ανάγκη τήρησης των αποστάσεων ανάμεσα στις διαφορετικές παρέες και στους ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε. Είναι σημαντικό για να προστατεύσουμε την προσπάθειά μας» ανέφερε στην συνέντευξη τύπου της Τρίτης.

Από 18 Μαΐου οι μετακινήσεις σε Κρήτη και ηπειρωτική Ελλάδα – Στόχος από 25 Μαΐού η μετακίνηση στα νησιά

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα 18 Μαΐου θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα, μεταξύ δηλαδή νομών, αλλά και στην Κρήτη.

«Υπάρχει υποδομή για την αντιμετώπιση περιστατικών αν τυχόν προκύψουν» είπε ο υφυπουργός.

Πρόθεση είναι η μετακίνηση στα νησιά να επιτραπεί από τις 25 Μαΐου, εφόσον τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά.

Η απόφαση, είπε, θα οριστικοποιηθεί στα μέσα της άλλης εβδομάδας και με δεδομένη την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα.

με πληροφορίες από το skai.gr | φωτογραφία: Ηλίας Κοτσιρέας

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Στις 7 Μαΐου η τελευταία υπερπανσέληνος του 2020 με το γλυκό όνομα “Super Flower Moon”

Καβάλα: νέες αρχαιολογικές ανακαλύψεις με άγνωστο δημόσιο κτήριο της αρχαιότητας αλλά και δρόμοι προς το θέατρο των Φιλίππων

Ένα μεγάλο οικοδόμημα, που το μέγεθός του το ανάγει στην κατηγορία των δημοσίων κτηρίων και για το οποίο μέχρι σήμερα...

Όλη η λίστα με τους κωδικούς των επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση

Γέφυρα 2: Από 5 Απριλίου μέχρι 9 Μαΐου οι αιτήσεις. Εως 90% το ποσοστό επιδότησης.

Άρθρο της Μαρίας ΔαλκίτσηΟικονομολόγος ΑΠΘ Λογίστρια Ά Τάξης Άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την επιδότηση Επιχειρηματικών δανείων. Πως αντιμετωπίζονται...