Οι φωτιές γύρω από το Τσερνόμπιλ επιμένουν | Φωτογραφίες από την Nasa

Από τις αρχές Απριλίου, οι δορυφόροι της Nasa παρακολουθούν αρκετές εστίες φωτιάς στη βόρεια Ουκρανία γύρω από τη ζώνη αποκλεισμού του Τσερνόμπιλ. Οι φωτιές γύρο από το Τσερνόμπιλ επιμένουν και Εκατοντάδες πυροσβέστες με τουλάχιστον οκτώ αεροσκάφη προσπαθούν να περιορίσουν τις πυρκαγιές στα δάση των Denysovets, Kotovsky και Korogodsky.

Η φωτογραφία παρακάτω δείχνει τις πυρκαγιές στην περιοχή όπως έχουν την Πέμπτη 9 Απριλίου, όπως παρατηρήθηκε από τον δορυφόρο Aqua της NASA. Οι προβλέψεις δείχνουν πως φυσάει προς την περιοχή Τσερνίχιβ και τα σύνορα με τη Λευκορωσία.

Οι φωτιές γύρω από το Τσερνόμπιλ επιμένουν | Φωτογραφίες από την Nasa
Nasa | 09-04-2020 Τα μέτωπα της φωτιάς

Η παρακάτω εικόνα, επίσης από την Aqua, δείχνει τις πυρκαγιές στις 8 Απριλίου, όταν ο καπνός εξαπλώθηκε προς την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, περίπου 100 χιλιόμετρα νότια.

Οι φωτιές γύρω από το Τσερνόμπιλ επιμένουν | Φωτογραφίες από την Nasa
Nasa | 08-04-2020 Τα μέτωπα της φωτιάς με τον καπνό να περνάει πάνω από το Κίεβο

Οι πυροσβέστες μάχονται τις πυρκαγιές στη ζώνη αποκλεισμού από τις 4 Απριλίου 2020. Εχθές Πέμπτη, η αστυνομία εκκένωσε τους κατοίκους του χωριού Poliske.

Τα εδάφη και τα δάση της ζώνης αποκλεισμού, η οποία εκτείνεται περίπου 2.600 τετραγωνικά χιλιόμετρα, μολύνθηκαν το 1986 από το πυρηνικό ατύχημα του Τσερνόμπιλ. Οι πυρκαγιές στη ζώνη αποκλεισμού δεν είναι ασυνήθιστες, αλλά η σοβαρότητα και η ένταση των πυρκαγιών έχει αυξηθεί με την πάροδο των ετών καθώς έχει ανακάμψει το φυσικό περιβάλλον. Έρευνες έχουν επίσης δείξει ότι οι πυρκαγιές σε περιοχές που έχουν μολυνθεί σε μεγάλο βαθμό μπορούν να αναζωογονήσουν τα ραδιενεργά στοιχεία μέσω του καπνού και στην συνέχεια μπορεί να μεταφερθούν σε μεγάλες αποστάσεις.

Στις 5 Απριλίου οι αξιωματούχοι εξέτασαν τον αέρα στο Κίεβο και τα κοντινά προάστια για τη ραδιενέργεια, αλλά δεν ανέφεραν αύξησή της. Εχθές 9 Απριλίου, η κρατική υπηρεσία έκτακτης ανάγκης της Ουκρανίας ανέφερε ότι τα επίπεδα ακτινοβολίας έχουν αυξηθεί αλλά εξακολουθούν να βρίσκονται εντός του φυσιολογικού εύρους γύρω από το Κίεβο. Επιπλέον, δεν έχει αναφερθεί αύξηση στην ακτινοβολία στη Λευκορωσία.

πηγή: Nasa

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Στο νοσοκομείο Καβάλας αντιμετωπίζονται πλέον τα κρούσματα COVID-19 της ευρύτερης περιοχής

Στο νοσοκομείο Καβάλας αντιμετωπίζονται πλέον τα κρούσματα COVID-19 της ευρύτερης περιοχής

Στο νοσοκομείο της Καβάλας αντιμετωπίζονται πλέον τα περιστατικά κορονοϊού από την περιοχή, ενώ υποστηρίζονται και ασθενείς από τη Δράμα και...

Εικόνες από την 1η μέρα απαγόρευσης κυκλοφορίας (φωτογραφίες)

To Lockdown μπορεί να μην είναι το τελευταίο. Το σχέδιο της κυβέρνησης που μπορεί να “ανοιγοκλείνει” την αγορά και τις επιχειρήσεις.

Τα σπουδαία… αργούν ακόμα για την άρση των περιοριστικών μέτρων. Το σχέδιο “ακορντεόν” της κυβέρνησης που μπορεί να φέρει lockdown…...

Έχεις airBNB; δες τι πρέπει να κάνεις για να αποφύγεις φορολόγηση μέχρι και το 100%

Πως μπορούν οι δανειολήπτες να σώσουν την Α κατοικία. Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις στο πρόγραμμα γέφυρα.

Γράφει η Μαρία Δαλκίτση Οικονομολόγος ΑΠΘ Λογίστρια Ά Τάξης Νόμο του Κράτους αποτελεί πλέον η δυνατότητα επιδότησης δόσης δανείων με...