Οι κακές καιρικές συνθήκες έφεραν τα χελιδόνια στα όρια τους | Ανακοινώσεις για την προστασία τους

Οι κακές καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών στην χώρα μας, με τα χιόνια αλλά και τους θυελλώδεις ανέμους, έφεραν σε πολύ δύσκολη θέση τα χελιδόνια που μας έφερναν μαζί τους μία νότα αισιοδοξίας…

Η θέα πολλών χελιδονιών τα οποία έκαναν ένα ταξίδι χιλιάδων χιλιομέτρων και όμως δεν τα κατάφεραν έφεραν θλίψη. Η Ελληνική ορνιθολογική εταιρία και ο Σύλλογος προστασίας άγριας ζωής εξέδωσαν ανακοινώσεις για το πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση…

Η Ανακοίνωση της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας

Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών και ιδιαίτερα οι ισχυροί βορινοί άνεμοι έχουν αναγκάσει χιλιάδες μεταναστευτικά πουλιά να διακόψουν το ταξίδι τους και να αναζητήσουν απεγνωσμένα καταφύγιο σε πολλές περιοχές της νότιας Ελλάδας. 

❗️Παρακαλούμε σεβαστείτε τα πουλιά που έχουν πιεστεί πολύ από τις ακραίες αυτές συνθήκες και βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση:
? Μην τα πλησιάζετε και μην τα ενοχλείτε καθόλου! Είναι αποδυναμωμένα και κάθε περαιτέρω σπατάλη ενέργειας μπορεί να αποβεί γι’ αυτά μοιραία. 
? Πολλά πουλιά σταθμεύουν στην άσφαλτο. Πολύ προσοχή από τους οδηγούς! Είναι κρίμα ένα πουλί να έχει διανύσει χιλιάδες χιλιόμετρα πάνω από τη Σαχάρα και τη Μεσόγειο για να καταλήξει κάτω από τις ρόδες ενός αυτοκινήτου. 
? Προστατέψτε τα από τις οικόσιτες γάτες, μέχρι να αναχωρήσουν ή να καταφέρουν να πετάξουν σε πιο ασφαλές μέρος.
? Για όσα χρειάζονται περίθαλψη, παρακαλούμε επικοινωνήστε άμεσα με έναν Σύλλογο Περίθαλψης Άγριων Ζώων για να σας δοθούν σχετικές οδηγίες: ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας ΖωήςΔράση για την Άγρια Ζωή/ Action for wildlifeΑλκυόνη – Aegean Wildlife Hospital Κέντρο Προστασίας & Περίθαλψης Άγριας Ζωής

Η ανακοίνωση της ΑΝΙΜΑ

Επειδή μας ρωτάτε πολλοί τί μπορείτε να κάνετε για τα χελιδόνια: αν είναι σε οδόστρωμα απομακρύνετέ τα, αλλιώς αφήστε τα εντελώς ήσυχα, δεν τρώνε τίποτε που να μπορείτε να τους προσφέρετε. Θερμή παράκληση, όσοι έχουμε γατούλες να τις κρατήσουμε μέσα αυτές τις μέρες όσο γίνεται.

Η ανακοίνωση της Δράσης για την άγρια ζωή

Δεχτήκαμε αρκετές κλήσεις για εξαντλημένα ή νεκρά χελιδόνια από διάφορες περιοχές της χώρας. Μία πιθανή αιτία είναι οι άσχημες καιρικές συνθήκες, χωρίς κανείς βέβαια να είναι σίγουρος για κάτι αν δεν διερευνηθεί αρκετά. Για την ώρα αν βλέπετε πουλιά στο έδαφος μην τα ενοχλείτε, ίσως να ξεκουράζονται. Βγάλτε φωτογραφία και επικοινωνείστε άμεσα μαζί μας στο 6979914852 ώστε να μας ενημερώσετε και να σας δώσουμε τις κατάλληλες κατά περίπτωση οδηγίες. Παρακαλούμε τους οδηγούς που αυτές τις ημέρες κινούνται στους δρόμους να έχουν την προσοχή τους στο οδόστρωμα και να κινούνται με μικρές ταχύτητες ώστε να μην τα πατήσουν.
Καλή Άνοιξη και να προλάβουμε να τη χαρούμε όλοι μας το συντομότερο!

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μήνυμα μνήμης, αγώνα και συσπείρωσης έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη «μαύρη επέτειο» για τη Γενοκτονία των Ποντίων,...