Ομαδικές συνομιλίες | Η καταστροφή της παρέας;

Τα τελευταία χρόνια μετά την «έκρηξη» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, Facebook, Instagram, Twitter κλπ δεν είναι λίγες οι έρευνες που δείχνουν πως χάθηκε η προσωπική επαφή των ανθρώπων, ή τουλάχιστον έχει μειωθεί σε υπερβολικό βαθμό.

Δεν υπάρχει, όπως πριν μία δεκαετία (ίσως και κάτι παραπάνω) η αγωνία να συναντήσεις κάποιων από κοντά ή η λαχτάρα (όσο μπορούσε να αποτελεί λαχτάρα) του να κλείσεις ραντεβού με μία κοπέλα ή ένα αγόρι. Να περιμένεις δηλαδή πάνω από το τηλέφωνο μήπως και χτυπήσει ή μήπως σου κάνει αναπάντητη στο διάλειμμα στο ΝΟΚΙΑ 3310 που είχες.

Τα chat πλέον έχουν κυρίαρχο ρόλο στην καθημερινότητα όλων μας. Εντάξει λογικό, δωρεάν επικοινωνία μέσω διαδικτύου, ωστόσο υπάρχουν οι λεγόμενες κοινές συνομιλίες με πάνω από δύο άτομα. Αυτό θα επιχειρήσουμε να αναλύσουμε παρακάτω.

Ομαδικές συνομιλίες | Η καταστροφή της παρέας;

Μέσα από αυτές τις συνομιλίες, η ζωή αρκετών έχει αλλάξει, διότι είτε βρήκες τον έρωτα της ζωής σου, είτε δέθηκες περισσότερο με το παρεάκι σου. Βέβαια δεν είναι λίγοι οι φίλοι που είτε γράφουν στην κοινή, είτε μας γράφουν γενικότερα, είτε χρειάζονται spam άμεσα.

Για να δούμε:

Αυτοί που διαβάζουν το μήνυμα και δεν απαντούν ποτέ

Στην κοινή συνομιλία βγαίνεις από τον κόπο να πάρεις τηλέφωνο ή να στείλεις τον καθένα ξεχωριστά για να κανονίσετε μία έξοδο, ένα ραντεβού, ένα γήπεδο, το οτιδήποτε. Επίσης είναι μία ευκαιρία να συζητάτε, να κουτσομπολεύετε  και να αναλύετε προβληματισμούς. Υπάρχει όμως αυτός ο ένας (τουλάχιστον) που σας γράφει κανονικά. Διαβάζει τα πάντα. Βαριέται όμως να απαντήσει ή αδιαφορεί. Η μοναδική συμμετοχή του καμία άκυρη φωτογραφία, έτσι για την τιμή των όπλων.

Αυτός – αυτή που έχει την ομαδική πάντα στη σίγαση

Αντε, να το καταλάβω σε κάποιες περιπτώσεις που θέλεις το κεφάλι σου να ησυχάσει και δεν θες κάποιος να σε ζαλίζει είτε γιατί είσαι στη δουλειά είτε γιατί θες να ξεκουραστείς. Αλλά βρε άνθρωπε καλό θα ήταν να συμμετέχεις κι εσύ λίγο. Καταλαβαίνω ότι σε ενοχλεί το «ντιν» συνέχεια, αλλά εσύ δεν ανοίγεις καν τη συνομιλία για να δεις τι… παίζει, αν ζόυμε ή αν πεθάαμε. Είναι αυτός που συνήθως παραπονιέται όταν κανονίζετε και δεν του στέλνετε προσωπικό μήνυμα. Ε, όχι. Ντιλιτ. Δεν θα βγεις κι από πάνω.

Γιατί όλες έχουν χαζά ονόματα;

Αν όχι όλες, σίγουρα οι περισσότερες. Εντάξει να το καταλάβω, με κάποια άτομα είσαι πιο δεμένος, αλλά μια ατάκα που θα πετάξει κάποιος δεν θα γίνει το σήμα κατατεθέν, επειδή οι υπόλοιποι βαριούνται να σκεφτούν κάτι πιο πρωτότυπο. Αυτό με ξεπερνάει. Δεν θα σχολιάσω τις φωτογραφίες στις κοινές συνομιλίες για ευνόητους λόγους.  

Ομαδικές συνομιλίες | Η καταστροφή της παρέας;

Σπάνια κανονίζεις κάτι σωστά

Όσα περισσότερα άτομα στη συνομιλία τόσο χειρότερα τα πράγματα στο να οριστεί κάτι σωστά. Από το ραντεβού για καφέ, από το 5Χ5 μέχρι και για το που θα δείτε το Ολυμπιακός-Λαμία. Ο λόγος; Γιατί όταν ζητούνται σοβαρές γνώμες, κάποιος θα πετάξει την εξυπνάδα του, κάποιος άλλος το συνεχίζει και μετά ακολουθούν και οι υπόλοιποι σε χρόνο μηδέν (μέχρι και αυτός που το έχει στη σίγαση). Εχουν χαλάσει ολόκληρα πάρτι γενεθλίων έτσι κύριοι.

Το μαύρο προβατο

Πάντα υπάρχει κάποιος που δεν χωνεύεις. Δεν έχουμε όλοι το ίδιο δέσιμο με όλους στην παρέα, αλλά στις ομαδικές συνομιλίες η φάση δεν λειτουργεί και τόσο καλά, καθώς είσαι στον ίδιο “χώρο” με κάποιον που ίσως και να μην θες να τον βλέπεις μπροστά σου και τον έχει προσθέσει κάποιος άλλος από την παρέα. Το ίδιο βέβαια μπορεί να ισχύει και από κάποιον άλλον για εσένα. Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν μπορεί να εκφραστεί σχεδόν κανένας ελεύθερα και οι συζητήσεις να… μεταφέρονται στο προσωπικό τσατ και η ομαδική να υπάρχει μόνο για καμία χαζή φωτογραφία για το ξεκάρφωμα.

Ομαδικές συνομιλίες | Η καταστροφή της παρέας;

Αυτός που σπαμάρει ή που πρήζει

Τις πρώτες μέρες και αφού δημιουργήθηκε η κοινή συνομιλία, όλα καλά. Μηνυματάκια σε νορμάλ πλαίσια κέφια κλπ. Γίνεται η πρώτη συνάντηση αλλά μετά τι; Τα έχεις πει σχεδόν όλα στην συνάντηση σου από κοντά και δεν έχεις άλλα νέα. Πολλοί απέχουν μέχρι την επόμενη διοργάνωση του ραντεβού. Σεβαστό. Αλλά υπάρχει κι εκείνος φίλες και φίλοι,  το πιο σπαστικό είδος ανθρώπου, αυτός που βαριέται ή δεν έχει τι να κάνει και στέλνει είτε άκυρα μηνύματα είτε φωτογραφίες που δεν έχουν κανένα νόημα. To αποτέλεσμα φυσικά σε όλο αυτό, είναι να “καεί” η ομαδική εξαιτίας του και ο ιδρυτής της, να αναγκαστεί να στέλνει μηνύματα στο προσωπικό τσατ για να κανονίσει τα επόμενα βήματα της παρέας.

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Επίδομα Επιστημόνων – Ποιοι δικαιούνται τα 400 ευρώ, άρθρο της Μαρίας Δαλκίτση

Σημαντικά κίνητρα για επαναπατρισμό μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών

Προβλέπεται μειωμένος φόρος  50% για εφτά χρόνια  και  απαλλαγή από τεκμήρια αυτοκινήτων  Επιτέλους θεσπίστηκαν σοβαρά κίνητρα για τον επαναπατρισμό ανθρώπων...

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μήνυμα μνήμης, αγώνα και συσπείρωσης έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη «μαύρη επέτειο» για τη Γενοκτονία των Ποντίων,...