“Οχι” από το ΣτΕ στα αιτήματα ΠΑΟΚ και Ξάνθης

Τις προηγούμενες ημέρες ΠΑΟΚ και Ξάνθη προσέφυγαν στα διοικητικά δικαστήρια καταγγέλλοντας παράνομη σύνθεση της Επαγγελματικής Επιτροπής Αθλητισμού, όπου σύμφωνα με το πόρισμα προκύπτει πολυιδιοκτησία μεταξύ των δύο ΠΑΕ με συνέπεια την αποβολή τους από την Σούπερ Λιγκ.  Οι δύο ΠΑΕ ζήτησαν να «παγώσει» η εκδίκαση της υπόθεσης από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα της Σούπερ Λιγκ και της ΕΠΟ.

Ωστόσο το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τα αιτήματα Ξάνθης και ΠΑΟΚ και η εξέλιξη αυτή έρχεται την επομένη της απόφασης των μελών της Λίγκας που απέρριψαν το αίτημα του Ολυμπιακού που ζήτησε την αποβολή Ξάνθης και ΠΑΟΚ από το πρωτάθλημα, μέχρι να αποσύρουν οι δύο ΠΑΕ τις προσφυγές τους από τα πολιτικά δικαστήρια.  

Η καταγγελία είχε βασιστεί στο άρθρο 35 του ΚΑΠ, που απαγορεύει την προσφυγή στα πολιτικά ή διοικητικά δικαστήρια και μάλιστα προβλέπει εκτός από πρόστιμο και την αποβολή από το πρωτάθλημα για όσο διάστημα διαρκεί.

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Επίδομα Επιστημόνων – Ποιοι δικαιούνται τα 400 ευρώ, άρθρο της Μαρίας Δαλκίτση

Σημαντικά κίνητρα για επαναπατρισμό μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών

Προβλέπεται μειωμένος φόρος  50% για εφτά χρόνια  και  απαλλαγή από τεκμήρια αυτοκινήτων  Επιτέλους θεσπίστηκαν σοβαρά κίνητρα για τον επαναπατρισμό ανθρώπων...

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μήνυμα μνήμης, αγώνα και συσπείρωσης έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη «μαύρη επέτειο» για τη Γενοκτονία των Ποντίων,...