Παγκόσμιος Ιατρικός Σύλλογος | Τα ταξίδια αυξάνουν τον κίνδυνο για δεύτερο κύμα κορονοϊού

Κατά του ανοίγματος των συνόρων τάχθηκε ο πρόεδρος του συμβουλίου του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου (WMA), προειδοποιώντας για τον κίνδυνο δεύτερου κύματος κορονοϊού εξαιτίας των ταξιδιών.

Τη Δευτέρα, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, κάλεσε για μια «ελεγχόμενη επιστροφή στον ευρωπαϊκό τουρισμό». Όμως, με αφορμή τα λεγόμενά του, ο Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι, πρόεδρος του συμβουλίου του WMA, προειδοποίησε για τους κινδύνους που ελλοχεύουν με ένα γρήγορο άνοιγμα των συνόρων.

«Θα συμβούλευα τις κυβερνήσεις να κρατήσουν κλειστά τα σύνορα, και στις δύο κατευθύνσεις», δήλωσε στα έντυπα του εκδοτικού ομίλου Funke. «Από υγειονομικής άποψης θα ήταν καλύτερο οι άνθρωποι να μείνουν στον τόπο κατοικίας τους», συμπλήρωσε.

Με αφορμή τα σχέδια που κάνουν οι ευρωπαϊκές χώρες για άνοιγμα των συνόρων, ο Γερμανός γιατρός προειδοποίησε για έναν «επικίνδυνο αγώνα δρόμου» και συμπλήρωσε πως «Η νέα χαλάρωση ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες μου προκαλεί μεγάλη ανησυχία γιατί ξανά θα δούμε έναν ανταγωνισμό: ποιος θα ανοίξει περισσότερο και ταχύτερα», ενώ προειδοποίησε ότι τα ταξίδια αυξάνουν τον κίνδυνο για δεύτερο κύμα μολύνσεων από τον κορονοϊό. «Θα είναι πιο σκληρό από το πρώτο, γιατί δεν θα είμαστε τόσο προσεκτικοί», συμπλήρωσε ο Μοντγκόμερι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η νέα ελευθερία στα ταξίδια θα είναι επικίνδυνη, εξαιτίας της αναμενόμενης αύξησης των μετακινήσεων προς τη Γερμανία. «Αν οι τουρίστες επιστρέψουν στη Γερμανία τώρα, ο κίνδυνος μόλυνσης αυξάνεται», είπε και συμπλήρωσε ότι είναι πρόωρο το άνοιγμα των συνόρων. Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση της Γερμανίας ότι παίρνει αποφάσεις με βάση την οικονομία, υποτιμώντας τους κινδύνους για την υγεία. «Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε ακόμη στην κανονικότητα», υπογράμμισε.

Με πληροφορίες από Spiegel & www.lifo.gr | Φωτογραφία: Ηλίας Κοτσιρέας

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Επίδομα Επιστημόνων – Ποιοι δικαιούνται τα 400 ευρώ, άρθρο της Μαρίας Δαλκίτση

Σημαντικά κίνητρα για επαναπατρισμό μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών

Προβλέπεται μειωμένος φόρος  50% για εφτά χρόνια  και  απαλλαγή από τεκμήρια αυτοκινήτων  Επιτέλους θεσπίστηκαν σοβαρά κίνητρα για τον επαναπατρισμό ανθρώπων...

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μήνυμα μνήμης, αγώνα και συσπείρωσης έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη «μαύρη επέτειο» για τη Γενοκτονία των Ποντίων,...