Παγκόσμιος Ιατρικός Σύλλογος | Τα ταξίδια αυξάνουν τον κίνδυνο για δεύτερο κύμα κορονοϊού

Κατά του ανοίγματος των συνόρων τάχθηκε ο πρόεδρος του συμβουλίου του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου (WMA), προειδοποιώντας για τον κίνδυνο δεύτερου κύματος κορονοϊού εξαιτίας των ταξιδιών.

Τη Δευτέρα, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, κάλεσε για μια «ελεγχόμενη επιστροφή στον ευρωπαϊκό τουρισμό». Όμως, με αφορμή τα λεγόμενά του, ο Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι, πρόεδρος του συμβουλίου του WMA, προειδοποίησε για τους κινδύνους που ελλοχεύουν με ένα γρήγορο άνοιγμα των συνόρων.

«Θα συμβούλευα τις κυβερνήσεις να κρατήσουν κλειστά τα σύνορα, και στις δύο κατευθύνσεις», δήλωσε στα έντυπα του εκδοτικού ομίλου Funke. «Από υγειονομικής άποψης θα ήταν καλύτερο οι άνθρωποι να μείνουν στον τόπο κατοικίας τους», συμπλήρωσε.

Με αφορμή τα σχέδια που κάνουν οι ευρωπαϊκές χώρες για άνοιγμα των συνόρων, ο Γερμανός γιατρός προειδοποίησε για έναν «επικίνδυνο αγώνα δρόμου» και συμπλήρωσε πως «Η νέα χαλάρωση ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες μου προκαλεί μεγάλη ανησυχία γιατί ξανά θα δούμε έναν ανταγωνισμό: ποιος θα ανοίξει περισσότερο και ταχύτερα», ενώ προειδοποίησε ότι τα ταξίδια αυξάνουν τον κίνδυνο για δεύτερο κύμα μολύνσεων από τον κορονοϊό. «Θα είναι πιο σκληρό από το πρώτο, γιατί δεν θα είμαστε τόσο προσεκτικοί», συμπλήρωσε ο Μοντγκόμερι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η νέα ελευθερία στα ταξίδια θα είναι επικίνδυνη, εξαιτίας της αναμενόμενης αύξησης των μετακινήσεων προς τη Γερμανία. «Αν οι τουρίστες επιστρέψουν στη Γερμανία τώρα, ο κίνδυνος μόλυνσης αυξάνεται», είπε και συμπλήρωσε ότι είναι πρόωρο το άνοιγμα των συνόρων. Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση της Γερμανίας ότι παίρνει αποφάσεις με βάση την οικονομία, υποτιμώντας τους κινδύνους για την υγεία. «Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε ακόμη στην κανονικότητα», υπογράμμισε.

Με πληροφορίες από Spiegel & www.lifo.gr | Φωτογραφία: Ηλίας Κοτσιρέας

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Χριστούγεννα στο σπίτι με τους στενούς συγγενείς – Κλειστά εστιατόρια, bar, και απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Χριστούγεννα στο σπίτι με τους στενούς συγγενείς – Κλειστά εστιατόρια, bar, και απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Λίγο πιο ελαστικά φαίνεται ότι θα είναι από το Πάσχα που περάσαμε τα φετινά Χριστούγεννα. Στο γιορτινό τραπέζι θα μπορούν...

Στο νοσοκομείο Καβάλας αντιμετωπίζονται πλέον τα κρούσματα COVID-19 της ευρύτερης περιοχής

Στο νοσοκομείο Καβάλας αντιμετωπίζονται πλέον τα κρούσματα COVID-19 της ευρύτερης περιοχής

Στο νοσοκομείο της Καβάλας αντιμετωπίζονται πλέον τα περιστατικά κορονοϊού από την περιοχή, ενώ υποστηρίζονται και ασθενείς από τη Δράμα και...