Παίζει το σενάριο για ολικό lockdown σε όλη τη χώρα ως την Καθαρά Δευτέρα – SMS 6 με τα…πόδια

«Κλειδώνουν» οι αλλαγές στο πλαίσιο των περιορισμών που ισχύουν στη χώρα, ενώ παίζει το σενάριο για ολικό lockdown σε όλη τη χώρα ως την Καθαρά Δευτέρα. Αύριο το πρωί στις 10:00 συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι μετά και την μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων σήμερα 2 Μαρτίου στα 2353 συνολικά.

Με την πορεία της επιδημίας λοιπόν να είναι αυξητική σε όλη τη χώρα, θεωρείται εξαιρετικά πιθανό να επανέλθει ένα τρίτο, πανελλήνιας εμβέλειας lockdown, ως και την Καθαρά Δευτέρα, δηλαδή ως τις 15 του μήνα. Την απόφαση αυτή θα κληθούν να σταθμίσουν, βεβαίως, οι λοιμωξιολόγοι, είναι, όμως, σαφές ότι η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη σε όλη τη χώρα και όχι μόνο στην Αττική, όπου σχεδόν έχουν εκλείψει οι κλίνες ΜΕΘ. 

Παίζει το σενάριο για ολικό lockdown σε όλη τη χώρα ως την Καθαρά Δευτέρα - SMS 6 με τα…πόδια

Αυστηροποίηση και στο 13033

Παράλληλα και εκτός της απόφασης αναφορικά με την οριζόντια επιβολή περιορισμών, στην κυβέρνηση είναι πολύ κοντά στην αυστηροποίηση και του sms 6 στο 13033. Οι επιλογές στο τραπέζι είναι το εν λόγω sms να εφαρμόζεται μόνο εντός των ορίων του οικείου Δήμου ή να ισχύει χωρίς τη δυνατότητα χρήσης αυτοκινήτου. Και αν εγείρονται σαφείς προβληματισμοί για το πόσο εύκολα εφαρμόσιμο είναι αυτό το μέτρο, είναι επίσης σαφές ότι η κυβέρνηση θέλει να κλείσει αυτό το παραθυράκι που, μέχρι στιγμής, επιτρέπει μεγάλη κινητικότητα, χωρίς να ελέγχεται επί της ουσίας. 

Μένει, δε, να φανεί, αν θα επέλθει και αλλαγή στο μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις 18:00 τα Σαββατοκύριακα που δεν έχει λειτουργήσει. Σύμφωνα με μια γραμμή πληροφόρησης, εφόσον τα επαυξημένα μέτρα ισχύσουν σε όλη τη χώρα και περιοριστεί η εμβέλεια του sms 6 στο 13033, τότε ίσως η απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα να μπορούσε να επανέλθει στις 21:00, όπως και τις καθημερινές, από τη στιγμή, κιόλας, που η μέρα μεγαλώνει. 

Οι αποφάσεις θα ληφθούν αύριο Τετάρτη και μετά την έκτακτη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων, ενώ, εφόσον υπάρχει πλαίσιο αυστηροποίησης των μέτρων, αυτό θα ανακοινωθεί από τον Νίκο Χαρδαλιά, από κοινού με τον Βασίλη Κικίλια, ο οποίος θα περιγράψει το σχέδιο ενίσχυσης του ΕΣΥ στην Αττική.

Παίζει το σενάριο για ολικό lockdown σε όλη τη χώρα ως την Καθαρά Δευτέρα - SMS 6 με τα…πόδια

Φωτογραφίες: Ηλίας Κοτσιρέας / Intime News

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Όλη η λίστα με τους κωδικούς των επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση

Γέφυρα 2: Από 5 Απριλίου μέχρι 9 Μαΐου οι αιτήσεις. Εως 90% το ποσοστό επιδότησης.

Άρθρο της Μαρίας ΔαλκίτσηΟικονομολόγος ΑΠΘ Λογίστρια Ά Τάξης Άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την επιδότηση Επιχειρηματικών δανείων. Πως αντιμετωπίζονται...