Το Παραδοσιακό τυρί Παγγαίου και ο τρόπος δημιουργίας του (φωτογραφίες)

Το Fresh διείσδυσε σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες της περιοχής μας, που δεν είναι άλλη από το ΠΑΓΓΑΙΟ Α.Ε. το μέρος όπου παράγει φρέσκο τυρί, γιαούρτι, αλλά και προϊόντα γάλακτος για όλους εμάς. Και το κάναμε αυτό για να αναδείξουμε την μοναδική ποιότητα τυριού που παράγει ο δικός μας τόπος και που με το πέρασμα του χρόνου αυτή η ποιότητα έχει αρχίσει να γίνεται γνωστή στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, αλλά και στο εξωτερικό.

Πώς όμως ξεκίνησαν όλα αυτά?

Ο ιδιοκτήτης Νικόλαος Μάρτος μας αφηγήθηκε την ιστορία της εταιρείας, λέγοντας μας πως «το 1963 ο Γεώργιος Μάρτος δημιούργησε την πρώτη μονάδα όπου παρήγαγε τυρί με γάλα από δικά του ζώα. Καθώς τα χρόνια περνούσαν η ζήτηση αυξήθηκε και άρχισε να συνεργάζεται με τοπικούς παραγωγούς του όρους ΠΑΓΓΑΙΟ ενώ μετέφερε και την έδρα της επιχείρησης από την Νέα Ηρακλείτσα στην Ελευθερούπολη» στον τόπο όπου και εμείς επισκεφθήκαμε. «Ο διαρκής εκσυγχρονισμός σε υποδομές, αλλά και το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, μας δίνει την δυνατότητα να κρατάμε αναλλοίωτη την αυθεντική γεύση του τυριού αλλά όλων των προϊόντων μας, με μοναδικό σκοπό μας, ο καθένας που θα το δοκιμάζει, όπου και να βρίσκεται στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό να κάνει ένα ταξίδι στην αυθεντική παραδοσιακή γεύση»

Στην συνέχεια μπήκαμε στα ενδότερα της επιχείρησης για να σας δείξουμε αλλά και να μάθουμε πώς παράγεται αυτό το υπέροχο τυρί.

Το Παραδοσιακό τυρί Παγγαίου και ο τρόπος δημιουργίας του (φωτογραφίες)

Τι είναι το Τυρί ΠΑΓΓΑΙΟΥ λοιπόν? Τι περιέχει αυτή η υπέροχη γεύση του που έρχεται στο τραπέζι μας?

«Είναι ένα λευκό τυρί άλμης που παράγεται από 100% Ελληνικό και συγκεκριμένα της περιοχής μας αιγοπρόβειο γάλα και που συλλέγεται κάθε μέρα από τους παραγωγούς του ΠΑΓΓΑΙΟΥ όρους και τυροκομείται άμεσα από τους άρτια εκπαιδευμένους τυροκόμους, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις με τον παραδοσιακό όμως τρόπο.» Και συνέχισε αναφέροντας πως «Έχει την παραδοσιακή υφή της Ελληνικής φέτας, ήπια αλλά χαρακτηριστική γεύση που είναι ιδανική επιλογή συνοδευτικού κάθε γεύματος, αυτούσιο σε σαλάτες, μαγειρεμένο, ακόμα και σκέτο»

Και δεν τελειώσαμε εδώ, κάναμε και την δύσκολη ερώτηση που δεν είναι άλλη στο γιατί να επιλέξουμε ΤΥΡΙ ΠΑΓΓΑΙΟΥ? Τι το διαφορετικό έχει?

«Το ΤΥΡΙ ΠΑΓΓΑΙΟΥ παράγεται με παραδοσιακό τρόπο και ωριμάζει μέσα σε τσαντίλες. Αυτό του δίνει την δυνατότητα να κρατήσει όλα τα αρώματα του γάλακτος που έχει πάρει από την φύση και να του δώσει αυτή την ιδιαίτερη απαλή γεύση και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Σημαντικό ρόλο παίζει και το ανθρώπινο δυναμικό, όπου εκπαιδεύεται σε ότι νέο έρχεται με σκοπό να παράγει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για εσάς, με αγάπη και ευσυνειδησία, και με έλεγχο σε όλα τα στάδια της παραγωγής»

Η βόλτα μας στην μονάδα τελείωσε με αρώματα υπέροχου λευκού τυριού, αλλά το ταξίδι στην γεύση από το ΠΑΓΓΑΙΟ είναι καθημερινό, είναι νόστιμο, είναι ιδανικό για την κάθε νέα ημέρα που έρχεται.Και το βρίσκουμε σε όλα τα super market, και επιλεγμένα σημεία πώλησης σε όλη την Καβάλα και όχι μόνο.

Δείτε φωτογραφίες από την διαδικασία παραγωγής του τυριού που φτάνει πάντα ελεγμένο και νόστιμο στο πιάτο μας.

Φωτογραφίες: Ηλίας Κοτσιρέας

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Ο Μιχάλης Λυχούνας αφηγείται στην Καθημερινή για τη ζωή μετά την τεράστια περιπέτεια του με το COVID-19 στο νοσοκομείο Καβάλας

Ο Μιχάλης Λυχούνας αφηγείται στην Καθημερινή για τη ζωή μετά την τεράστια περιπέτεια του με το COVID-19 στο νοσοκομείο Καβάλας

Ο γνωστός αρχαιολόγος μίλησε σήμερα στην Καθημερινή για την περιπέτειά του με τον κορονοϊό και όσα λέει είναι συνταρακτικά. Ας...

Πολύ κοντά Παναθηναϊκός και Δήμος Αθηναίων για το νέο γήπεδο (φωτογραφίες)

Πολύ κοντά Παναθηναϊκός και Δήμος Αθηναίων για το νέο γήπεδο (φωτογραφίες)

Ακόμη ένα βήμα για την υλοποίηση της Διπλής Ανάπλασης έγινε την Πέμπτη! Μετά από συνεχόμενες συζητήσεις, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ο Δήμος Αθηναίων είναι...