Πέρασε η τροπολογία στη Βουλή | Ο υποβιβασμός μετατρέπεται σε αφαίρεση βαθμών

Πέρασε από τη Βουλή η τροπολογία της Κυβέρνησης για τον υποβιβασμό ομάδων, με 156 «ναι», καμία διαρροή στη Νέα Δημοκρατία με τους Βαγιώνα και Σαμαρά και να στέλνουν «ναι» με επιστολή αλλά δεν προσμετρήθηκαν οι ψήφοι τους.

Πριν ξεκινήσει η ηλεκτρονική ψηφοφορία για την τροπολογία περί υποβιβασμού ο Λευτέρης Αυγενάκης είπε πως: «δεν προβλεπόταν από τη διαδικασία, από τον νόμο, η σύμφωνη γνώμη της (Κοινοβουλευτικής) Επιτροπής αυτής για τον ορισμό μελών στην επιτροπή αδειοδότησης. Ο νόμος είναι σαφής. Δεν έχει συσταθεί με ΠΔ του ΝΠΔΔ, που είχε προβλέψει ο νόμος Βασιλειάδη, και μέχρι τότε εξακολουθεί να ισχύει όσα είχε ορίσει το άρθρο 77 του ν 2725/1999».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης ανακοίνωσε τα αποτελέσματα βάσει των οποίων οι ομάδες δεν υποβιβάζονται τελικά.

Όπως έγινες γνωστό:

Ψήφιζαν 246 με 156 ΝΑΙ, ΚΑΤΑ 90 και ΠΑΡΩΝ 0. Ετσι, η ψηφοφορία έγινε δεκτή, κατά πλειοψηφία. 

Οι Κυριάκος Mητσοτάκης και Νίκος Δένδιας λείπουν σε Κυβερνητικό ταξίδι στο Παρίσι για τη συνάντηση με τον Μακρόν, έτσι προσμετρήθηκαν οι ψήφοι τους. 

Ωστόσο, από τους 158 οι ψήφοι είναι 156 διότι οι Γιώργος Βαγιώνας (άρρωστος) και Αντώνης Σαμαράς (έλειπε σε ταξίδι) έστειλαν με επιστολή ΝΑΙ αλλά δεν προσμετρήθηκαν οι ψήφοι τους. Ετσι, αυτό σημαίνει ότι δεν υπήρξε καμία διαρροή.

Πέρασε η τροπολογία στη Βουλή | Ο υποβιβασμός μετατρέπεται σε αφαίρεση βαθμών
Φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Πυρά προς τον Αυγενάκη

Κυριακή Μάλαμα (ΣΥΡΙΖΑ):  Κλέβετε το πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ που με αγώνα το κατέκτησε στο γήπεδο.

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος (Κίνημα Αλλαγής): Χθες το Υπουργείο με τροπολογία άλλαξε το νόμο ενώ εκκρεμεί έκδοση δικαστικής απόφασης. Η κυβέρνηση δημιούργησε μείζον πρόβλημα και προσπαθεί να το επιλύσει δημιουργώντας ένα μεγαλύτερο. Η κυβέρνηση υπονομεύει το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των οργάνων.

Μανώλης Συντυχάκης (ΚΚΕ): Είναι παράδειγμα προς αποφυγή οι εξελίξεις αυτές μέρες στο ποδόσφαιρο αναδύουν γα άλλη μία φορά τη σήψη και διαπλοκή στον επαγγελματικό αθλητισμό. Οφείλει η κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία σε σχέση με την τελευταία της απόφαση.

 Κωνσταντίνος Μπούμπας (Ελληνική Λύση): Το κατεστημένο ανάμεσα σε Βορρά και Νότο έσπασε. Έρχεστε να πυροδοτήσετε το κλίμα ανάμεσα σε δυο ομάδες που διεκδικούν πρωτάθλημα.

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ):  Έχουμε παραβίαση του νόμου και του Κανονισμού της Βουλής στον ορισμό μελών της ΕΕΑ. Αυτό συνέβαλε να υπάρξει σκιά και αυτή η διαδικασία που παρακολουθούμε με την απόφαση που έχει πυροδοτήσει το διχασμό ευρύτερα όχι μόνο στο ποδόσφαιρο.

Πέρασε η τροπολογία στη Βουλή | Ο υποβιβασμός μετατρέπεται σε αφαίρεση βαθμών
Φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Επίδομα Επιστημόνων – Ποιοι δικαιούνται τα 400 ευρώ, άρθρο της Μαρίας Δαλκίτση

Σημαντικά κίνητρα για επαναπατρισμό μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών

Προβλέπεται μειωμένος φόρος  50% για εφτά χρόνια  και  απαλλαγή από τεκμήρια αυτοκινήτων  Επιτέλους θεσπίστηκαν σοβαρά κίνητρα για τον επαναπατρισμό ανθρώπων...

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μήνυμα μνήμης, αγώνα και συσπείρωσης έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη «μαύρη επέτειο» για τη Γενοκτονία των Ποντίων,...