Περιφερειάρχης ΑΜΘ | Στόχος των μέτρων στον Εχίνο είναι η απόλυτη προστασία των κατοίκων

Ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος προέδρευσε το μεσημέρι, μέσω τηλεδιάσκεψης, σε ευρεία σύσκεψη των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης και του δήμου Μύκης, προκειμένου να συντονιστούν οι απαραίτητες ενέργειες για την ομαλή και απρόσκοπτη διαβίωση των κατοίκων του Εχίνου και για όσο διάστημα διαρκέσουν τα περιοριστικά μέτρα.

Περιφερειάρχης ΑΜΘ | Στόχος των μέτρων στον Εχίνο είναι η απόλυτη προστασία των κατοίκων

Ο κ. Μέτιος εμφανίστηκε απόλυτα καθησυχαστικός σημειώνοντας πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μην παρατηρηθεί κανένα πρόβλημα είτε με την τροφοδοσία είτε με τη διάθεση των φαρμάκων. Σημείωσε μάλιστα πως ο Εχίνος είναι μια απόλυτα οργανωμένη κοινωνία, μια κωμόπολη, των 2.500 – 3.000 κατοίκων που διαθέτει καταστήματα τροφίμων, φούρνους και φαρμακεία οπότε δεν θα υπάρχει κανένα θέμα με την τροφοδοσία των κατοίκων και είναι εξασφαλισμένοι. Το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων ενισχύεται επίσης και από την ύπαρξη στον Εχίνο ενός άρτια οργανωμένου Κέντρου Υγείας με επιστημονικά καταρτισμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που πρόσφατα ενισχύθηκε . Επίσης, θα υπάρχει σε μόνιμη βάση και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για την άμεση μετακίνηση των κατοίκων εφόσον χρειαστεί».

«Ο νέος ιός δεν κάνει διακρίσεις σε χριστιανούς και μουσουλμάνους»

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης συζητήθηκαν και εξετάστηκαν αναλυτικά ένα προς ένα όλα τα θέματα και οι παράμετροι που τέθηκαν από το δήμαρχο Μύκης και τους εκπρόσωπους των φορέων. Εκεί, που σύμφωνα με τον κ. Μέτιο, πιθανόν να υπάρξει μικρό πρόβλημα είναι με τις κτηνοτροφικές μονάδες, αρκετές από τις οποίες βρίσκονται εκτός οικισμού και χρειάζεται η παρουσία των ιδιοκτητών για το τάϊσμα και τη φροντίδα των ζώων. Το θέμα αυτό τέθηκε και όπως ειπώθηκε, «σύντομα θα βρεθεί λύση στο πλαίσιο πάντα της προστασίας των κατοίκων και της δημόσιας υγείας».

Περιφερειάρχης ΑΜΘ | Στόχος των μέτρων στον Εχίνο είναι η απόλυτη προστασία των κατοίκων

Ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε επαρκή και απαραίτητα τα μέτρα που ελήφθησαν στον Εχίνο καθώς και τόνισε ότι «από τα εννέα συνολικά κρούσματα που υπήρχαν στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης τα τέσσερα εντοπίστηκαν στον Εχίνο. Μετά από συνεννόηση δική μου, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, το δήμαρχο Μύκης, το δημοτικό συμβούλιο, το νοσοκομείο Ξάνθης και όλους τους εμπλεκόμενους αποφασίστηκε ότι πρέπει να ληφθούν τα περιοριστικά μέτρα για το καλό όλων και κυρίως για το καλό των κατοίκων του οικισμού».

«Ποτέ δεν είναι αργά να ληφθεί κάποιο μέτρο», πρόσθεσε χαρακτηριστικά, και συνέχισε πως «εκείνο που πρωτεύει είναι η προστασία της υγείας όλων των πολιτών. Μπορεί το μέτρο να είναι δύσκολο, όπως όλα τα μέτρα που λαμβάνονται, αλλά είναι απαραίτητο. Επίσης, θέλω μια πολλοστή φορά να τονίσω προς κάθε κατεύθυνση ότι ο νέος ιός δεν κάνει διακρίσεις σε χριστιανούς και μουσουλμάνους, σε άντρες και γυναίκες. Όλοι ανεξαιρέτως είμαστε ευάλωτοι και εκτεθειμένοι στον κίνδυνο του κορωνοϊού οπότε πρέπει να εφαρμόζουμε και να τηρούμε τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί».

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Επίδομα Επιστημόνων – Ποιοι δικαιούνται τα 400 ευρώ, άρθρο της Μαρίας Δαλκίτση

Σημαντικά κίνητρα για επαναπατρισμό μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών

Προβλέπεται μειωμένος φόρος  50% για εφτά χρόνια  και  απαλλαγή από τεκμήρια αυτοκινήτων  Επιτέλους θεσπίστηκαν σοβαρά κίνητρα για τον επαναπατρισμό ανθρώπων...

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μήνυμα μνήμης, αγώνα και συσπείρωσης έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη «μαύρη επέτειο» για τη Γενοκτονία των Ποντίων,...