Περιφερειάρχης ΑΜΘ | Η κατάσταση είναι δύσκολη – Πρέπει να κρατήσουμε τον Έβρο

Την κρισιμότητα της κατάστασης που επικρατεί μέχρι και αυτή την ώρα στις Καστανιές του Εβρου περιέγραψε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Ο Χρήστος Μέτιος μιλώντας στην τηλεόραση του Center έκανε λόγο για μία πολύ δύσκολη κατάσταση. Ο ίδιος βρέθηκε στις Καστανιές την Παρασκευή και το Σάββατο, ενώ σήμερα βρέθηκε και σε άλλα σημεία του νομού.

«Το λέω ξεκάθαρα. Είναι μία δύσκολη κατάσταση. Από αργά το βράδυ δεχόμασταν επιθέσεις έως τα ξημερώματα, με φερτά υλικά, πέτρες, ενώ προσπαθούσαν να ανοίξουν τρύπες στον φράχτη κόβοντας τα συρματοπλέγματα. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από την αστυνομία και τον στρατό».

Ο Χρήστος Μέτιος τόνισε πως: «το ανησυχητικό είναι ότι ο αριθμός έχει αυξηθεί τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή. Είναι διαφορετικά να το περιγράφετε στα δελτία ειδήσεων και διαφορετικά να το ζούμε».

Επίσης ο περιφερειάρχης ΑΜΘ συνέστησε ψυχραιμία: «Πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και λογικοί», ο Εβρος είναι μεγάλος και υπάρχουν και άλλα σημεία που μπορούν να εισέλθουν παράνομα μετανάστες. Όσοι καταφέρνουν και περνούν τα σύνορα συλλαμβάνονται παρακάτω.

Το ερώτημα είναι που θα φτάσει ο αριθμός έξω από τα σύνορά, ενώ ο κ. Μέτιος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να κρατήσουμε τον Έβρο».

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Όλη η λίστα με τους κωδικούς των επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση

Γέφυρα 2: Από 5 Απριλίου μέχρι 9 Μαΐου οι αιτήσεις. Εως 90% το ποσοστό επιδότησης.

Άρθρο της Μαρίας ΔαλκίτσηΟικονομολόγος ΑΠΘ Λογίστρια Ά Τάξης Άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την επιδότηση Επιχειρηματικών δανείων. Πως αντιμετωπίζονται...