“Πόλεμος νεύρων” από την Τουρκία – Συνεχείς προκλήσεις σε Έβρο και Αιγαίο (pic+vid)

Η Τουρκία έχει αποφασίσει να κλιμακώσει τις προκλήσεις, δοκιμάζοντας την υπομονή της Ελλάδας.

Αυτές οι προβοκατόρικες ενέργειες φαίνονται και βίντεο με τις κινήσεις της τουρκικής ακταιωρού στη Λέσβο και τους Τούρκους αστυνομικούς να εκτοξεύουν χημικά προς την ελληνική πλευρά στον Έβρο.

"Πόλεμος νεύρων" από την Τουρκία - Συνεχείς προκλήσεις σε Έβρο και Αιγαίο (pic+vid)

Στις Καστανιές του Έβρου κατά τη διάρκεια της Παρασκευής υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις  όπου η ένταση αυξήθηκε. Μικρές εστίες φωτιάς έχουν ξεσπάσει στην περιοχή, καθώς λίγες δεκάδες ατόμων πλησίασαν τον φράχτη.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι από την τουρκική πλευρά βάζουν μόνοι τους φωτιές, προκειμένου να κατηγορήσουν εκ νέου την Ελλάδα. Παράλληλα βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους οι ελληνικές αρχές δείχνουν τη ρίψη μεγάλου αριθμού δακρυγόνων από την τουρκική πλευρά κατά των Ελλήνων στρατιωτών.

Ξεχωριστό βίντεο δείχνει επίσης πως η Τουρκία κλιμακώνει τις προκλήσεις και μέσω της ακτοφυλακής της, η οποία προχώρησε σε μια προκλητική παρενόχληση ελληνικού σκάφους στη Λέσβο με αποτέλεσμα να υπάρξει κίνδυνος σύγκρουσης.

Η ημέρα ξεκίνησε με επίθεση με χημικά και καπνογόνα στο φυλάκιο των Καστανεών, με πυκνούς καπνούς που σκέπαζαν τη γύρω περιοχή για αρκετή ώρα, ενώ ακολούθησαν συνεχείς κραυγές και φασαρία, από πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στο συνοριακό φυλάκιο του Παζάρ Κουλέ.

"Πόλεμος νεύρων" από την Τουρκία - Συνεχείς προκλήσεις σε Έβρο και Αιγαίο (pic+vid)

Νέο βίντεο-ντοκουμέντο έρχεται στο φως της δημοσιότητα. Στις εικόνες φαίνονται Τούρκοι στρατιώτες να χτυπούν βίαια μετανάστες, οι οποίοι προσπαθούν να φύγουν και να τους σπρώχνουν πάλι προς τα σύνορα.

Φωτογραφίες ΙΝΤΙΜΕ / Γιάννης Παπανίκος

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Επίδομα Επιστημόνων – Ποιοι δικαιούνται τα 400 ευρώ, άρθρο της Μαρίας Δαλκίτση

Σημαντικά κίνητρα για επαναπατρισμό μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών

Προβλέπεται μειωμένος φόρος  50% για εφτά χρόνια  και  απαλλαγή από τεκμήρια αυτοκινήτων  Επιτέλους θεσπίστηκαν σοβαρά κίνητρα για τον επαναπατρισμό ανθρώπων...

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μήνυμα μνήμης, αγώνα και συσπείρωσης έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη «μαύρη επέτειο» για τη Γενοκτονία των Ποντίων,...