Πως η προβληματική ακοή μπορεί με διάφορους τρόπους να επηρεάσει την υγεία μας.

# Από την Μαρία Κασάπογλου

Πρόσφατη έρευνα από το JAMA Otolaryngology-Head & Neck Surgery, μας έδειξε ότι η απώλεια ακοής μπορεί να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό αλλά και κατάθλιψη. Τα προβλήματα ακοής που δεν έχουν αντιμετωπιστεί μπορούν να έχουν αρνητική επίδραση στη ζωή των ανθρώπων.

Το πρώτο πράγμα που προτείνετε να κάνετε αν υποπτεύεστε ότι η ακοή σας εξασθενεί είναι να την εξετάσετε το γρηγορότερο. Αυτός ήταν και ο σημαντικότερος λόγος που στα Ακουστικά Κέντρα Κασάπογλου παρέχουμε ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΗ. Παρέχουμε την δυνατότητα στους ανθρώπους με μία επίσκεψη στα καταστήματα μας να δοκιμάσουν όλους τους τύπους ακουστικών μας δωρεάν και για άτομα με προβλήματα μετακίνησης πλέον με ένα τηλεφώνημα ερχόμαστε εμείς στον χώρο τους.

Αξίζει όμως να δούμε πως τα ακουστικά βοηθήματα μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή μας γιατί η βαρηκοΐα δεν είναι μόνο θέμα ακοής αλλά θέμα ποιότητας ζωής και υγείας συνολικά! Το πρώτο πράγμα που συμβουλεύουμε είναι να μην νιώθει κάποιος αμηχανία να φορέσει ακουστικό βοήθημα. Αρκετοί είναι αυτοί που ανησυχούν πως θα φαίνεται το ακουστικό βοήθημα. Τα σύγχρονα ακουστικά όμως δεν μοιάζουν καθόλου με τα παλιά ακουστικά που έχουμε στο μυαλό μας. Από το 1987 μέχρι σήμερα που είμαστε δίπλα στα άτομα με προβλήματα ακοής μπορούμε με βεβαιότητα πλέον να πούμε ότι τα ακουστικά έχουν γίνει πολύ διακριτικά και κομψά. Μερικά είναι εντελώς αθέατα ή όσο το δυνατόν πιο μικρά με αποτέλεσμα να κρύβονται διακριτικά.

Πως η προβληματική ακοή μπορεί με διάφορους τρόπους να επηρεάσει την υγεία μας.

Μην αφήνετε τα προβλήματα ακοής να επηρεάζουν την κοινωνική σας ζωή και τις σχέσεις σας.

Δεν είναι τυχαίο ότι άνθρωποι που επισκέπτονται τα καταστήματα μας εξομολογούνται ότι αποφεύγουν τις κοινωνικές συναναστροφές, «Κουράζομαι να προσπαθώ να παρακολουθήσω μία συζήτηση», «Αισθάνομαι συνεχώς εκνευρισμό» ακούμε καθημερινά. Υπάρχουν πλέον αρκετές μελέτες που αποδεικνύουν ότι η μη θεραπευμένη απώλεια ακοής μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις μας με την οικογένεια και τους φίλους μας. Να σημειώσουμε εδώ ότι δεν αναφερόμαστε μόνο σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το πέρασμα της ηλικίας αλλά και παιδιά με
απώλεια ακοής σε μικρή ηλικία μπορούν να απομακρυνθούν από τους συνομήλικούς τους.

Πολύ απλά αναφέρουμε ότι το 73% των ανθρώπων με απώλεια ακοής που φορούν ακουστικά βοηθήματα πιστεύουν ότι οι οικογενειακές τους σχέσεις βελτιώθηκαν! Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε την έρευνα του University of Pennsylvania για την ατροφία του εγκεφάλου. Τα προβλήματα ακοής όπως αναφέρουμε συνεχώς επηρεάζουν συνολικά την ποιότητα της ζωής μας, περιοχές του εγκεφάλου μας που χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία ήχου συρρικνώνονται, με αποτέλεσμα να έχουμε περισσότερες δυσκολίες στην κατανόηση του λόγου και σε άλλες νοητικές ικανότητες.

Με το πέρασμα της ηλικίας είναι φυσικό να μειώνεται η ακουστική ικανότητα συνεπώς παρεμβάσεις όπως ακουστικά βοηθήματα θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και για την βελτίωση της ακοής αλλά κυρίως για την διατήρηση του εγκεφάλου.

Η παραγωγικότητα και το εισόδημα μας είναι άλλος ένα σημαντικός παράγοντας που θα πρέπει να σκεφτούμε όταν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα ακοής. Η ακοή μας είναι ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία μας ανεξαρτήτως τι δουλειά κάνουμε. Η μείωση της ακοής επηρεάζει την επικοινωνία μας, την μνήμη, την συγκέντρωση μας και φυσικά την ασφάλεια μας!

Πως η προβληματική ακοή μπορεί με διάφορους τρόπους να επηρεάσει την υγεία μας.

Τι μπορεί να κάνει λοιπόν ένα ακουστικό βαρηκοΐας;

Αρχικά θα σας επιτρέψει να συμμετέχετε σε κοινωνικές εκδηλώσεις, να γίνεται ξανά δημιουργικά και ενεργά μέλη της οικογένειας σας, της παρέας σας, της εργασία σας, της διασκέδαση σας! Αφετέρου θα δυναμώσει τους ήχους που χρειάζονται ένταση, δηλαδή θα μπορείτε να δώσετε ένταση στις υποβαθμισμένες συχνότητες όπως σε σύμφωνα υψηλών συχνοτήτων (θ, τ, σ, φ κτλ). Ειδικά για τα ηλικιωμένα άτομα επιβραδύνει τον ρυθμό πτώσης της ακοής, δίνοντας στον εγκέφαλο τα σωστά ηχητικά ερεθίσματα.

Σήμερα κιόλας κάντε το σημαντικότερο δώρο στον εαυτό σας και εμπιστευτείτε στο πρόβλημα ακοής σας στους ειδικούς! Από το 1987 τα Ακουστικά Κέντρα Κασάπογλου βελτιώνουν την ποιότητα ζωής για τα άτομα με απώλεια ακοής, τις οικογένειες και τους φίλους τους. Με κατανόηση των χρηστών της ακουστικής βοήθειας και βαθιά ακουστική γνώση παρέχουμε πρωτοποριακές λύσεις ακοής. Με 50 καταστήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό είμαστε δίπλα στα άτομα με απώλεια ακοής ώστε να μπορούν να βιώσουν, να συνδεθούν και να επικοινωνήσουν καλύτερα από ποτέ!

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Kasapoglou_logo-1024x200.jpg

Χρυσοστόμου Σμύρνης 6 | Καβάλα
Τ: 251 600 7003
https://www.akoustikakentra.gr/

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Επίδομα Επιστημόνων – Ποιοι δικαιούνται τα 400 ευρώ, άρθρο της Μαρίας Δαλκίτση

Σημαντικά κίνητρα για επαναπατρισμό μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών

Προβλέπεται μειωμένος φόρος  50% για εφτά χρόνια  και  απαλλαγή από τεκμήρια αυτοκινήτων  Επιτέλους θεσπίστηκαν σοβαρά κίνητρα για τον επαναπατρισμό ανθρώπων...

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μήνυμα μνήμης, αγώνα και συσπείρωσης έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη «μαύρη επέτειο» για τη Γενοκτονία των Ποντίων,...