Πως περιποιούμαστε τα σκυλιά Yorkshire terrier

Ο Παναγιώτης Σαμοθράκης μας δείχνει πως περιποιούμαστε τα σκυλιά Yorkshire terrier. Τα Yorkshire Terrier είναι ένας πανέξυπνος σκύλος συντροφιάς που το ταπεραμέντο και το μικρό του μέγεθος, τον έχουν κατατάξει στα δημοφιλέστερα σκυλιά συντροφιάς. Τα Yorkie ανήκουν στα σκυλιά με μακρύ μεταξένιο τρίχωμα. Το τρίχωμα αυτό απαιτεί μεγάλη περιποίηση με καθημερινό βούρτσισμα. Το κούρεμα αν και μπορεί να γίνει με πολλές παραλλαγές (π.χ. το Asian style) είναι προαιρετικό και αυτό γιατί το
μακρύ του τρίχωμα δίνει μια αριστοκρατική όψη στην συνολική του εικόνα.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΧΤΕΝΙΣΜΑ 

Τα Yorkie δεν έχουν πυκνό εσωτερικό στρώμα τριχών και χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή να μην πληγωθεί το δέρμα. Για να ξεμπλέξουμε και να απομακρύνουμε τους κόμπους χρησιμοποιούμε μια σκληρή συρμάτινη βούρτσα (slicker brush). Όταν έχουμε τρίχωμα χωρίς κόμπους τότε χρησιμοποιούμε μια βούρτσα οβάλ με μεγάλα και αραιά δόντια (pin brush) ή με μια τρίχινη.
Tip: Για καλύτερο αποτέλεσμα ψεκάζουμε τον μανδύα με αραιωμένο κοντίσιονερ σκύλου ή με ειδική λοσιόν χτενίσματος.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ

Πριν βρέξουμε το τρίχωμα σιγουρευόμαστε ότι δεν έχουμε κόμπους γιατί όταν θα πέσει το νερό και αυτοί βραχούν τότε θα σφίξουν και θα γίνουν ακόμα πιο συμπαγείς (γάδιασμα). Αφού βρέξουμε το χτενισμένο τρίχωμα, προσέχοντας να μην μπει νερό στα αυτιά, σαπουνίζουμε μια με δυο φορές ανάλογα με πόσο βρόμικο τρίχωμα έχουμε. Απαραίτητα μετά το σαμπουάν εφαρμόζουμε κοντίσιονερ. Μετά το μπάνιο δεν αφήνουμε ποτέ το τρίχωμα να στεγνώσει μόνο του.
Tip: Σκουπίζουμε ταμποναριστά για να μην μπερδευτούν οι τρίχες. Σε δεύτερη φάση στεγνώνουμε με πιστολάκι στην ελάχιστη ως μεσαία θερμότητα και ταυτόχρονο χτένισμα. Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ σαμπουάν και κοντίσιονερ που είναι για ανθρώπινη χρήση.

Πως περιποιούμαστε τα σκυλιά Yorkshire terrier

ΑΛΛΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ 

Θα πρέπει καθημερινά να απομακρύνουμε αν υπάρχουν δάκρυα σκουπίζοντας την περιοχή των ματιών με βαμβάκι εμποτισμένο με ειδικό καθαριστικό υγρό ή με υγρά πανάκια κατασκευασμένα γι’ αυτόν τον σκοπό. Υπάρχουν προϊόντα που εφαρμόζονται στην γωνία του ματιού και λύνουν μόνιμα το πρόβλημα όπως το
EyeEnvy και άλλα πολλά. Αν όμως υπάρχουν έντονα παθολογικά εκκρίματα απαιτείται το συντομότερο επίσκεψη στον κτηνίατρό μας! Το κόψιμο νυχιών, το ξεκόμπιασμα, το καθάρισμα των αυτιών, είναι μερικές από τις εργασίες που θα πρέπει να γίνονται κάθε έξι έως οχτώ εβδομάδες με επίσκεψη σε κομμωτήριο σκύλων.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΕΡΑΤΙΝΗΣ – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ PET SPA 

Η κερατίνη είναι μια πρωτεΐνη που είναι το σημαντικότερο δομικό συστατικό της τρίχας. Η θεραπεία κερατίνης επαναφέρει την λάμψη και την ελαστικότητα και βοηθά τις άκρες να παραμένουν υγιείς και να μην σπάνε.
Για την σωστή θρέψη της τρίχας συνιστούμε την τροφή Royal Canin Yorkshire Terrier. Είναι εμπλουτισμένη με προσαρμοσμένο περιεχόμενο ωμέγα-3 λιπαρών οξέων (EPA & DHA), λιπαρά οξέα Omega 6, έλαιο μποράτζας και βιοτίνη.

Πως περιποιούμαστε τα σκυλιά Yorkshire terrier

Σαμοθράκης Παναγιώτης
Pet Groomer
Αίαντος 5
Τ: 2510 836922

Πως περιποιούμαστε τα σκυλιά Yorkshire terrier

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Έχεις airBNB; δες τι πρέπει να κάνεις για να αποφύγεις φορολόγηση μέχρι και το 100%

Πως μπορούν οι δανειολήπτες να σώσουν την Α κατοικία. Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις στο πρόγραμμα γέφυρα.

Γράφει η Μαρία Δαλκίτση Οικονομολόγος ΑΠΘ Λογίστρια Ά Τάξης Νόμο του Κράτους αποτελεί πλέον η δυνατότητα επιδότησης δόσης δανείων με...

Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων. Το Παρόν και το μέλλον τους σε μία συζήτηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ κ. Τάκη Αγγελίδη

Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων. Το Παρόν και το μέλλον τους σε μία συζήτηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ κ. Τάκη Αγγελίδη

Έχουμε την χαρά να συνομιλήσουμε με τον πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ κ. Τάκη Αγγελίδη για το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, το παρελθόν του,...