Πρωθυπουργός Σουηδίας: Θα πρέπει να προετοιμαστούμε για χιλιάδες θανάτους

Ο Πρωθυπουργός της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν απευθυνόμενος στους πολίτες της χώρας του ανέφερε ότι θα πρέπει να προετοιμαστούν καθώς χιλιάδες άνθρωποι ενδέχεται να χάσουν τη ζωή τους από τον νέο κορονοϊό ενώ παραδέχτηκε ότι πολλοί άνθρωποι πρόκειται να νοσήσουν σοβαρά και θα χρειαστεί να νοσηλευτούν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ο Στέφαν Λόφφεν ανέφερε πως «θα έχουμε πιο σοβαρά άρρωστους ανθρώπους που χρειάζονται εντατική φροντίδα»

Οι Σουηδοί επιστήμονες έχουν συμβουλεύσει τους πολίτες της χώρας να έχουν κοινωνική αποστασιοποίηση, αλλά τα σχολεία, τα μπαρ και τα εστιατόρια παραμένουν ανοιχτά. Η Σουηδία είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που δεν έχει μέχρι στιγμής πάρει υποχρεωτικά μέτρα.

Συγκεκριμένα χιλιάδες γιατροί και ακαδημαϊκοί, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής του Ιδρύματος Νόμπελ, υπέγραψαν μια αναφορά που απαιτούσε σκληρότερη δράση, ενώ ένας επιστήμονας κατηγόρησε τη Σουηδία ότι παίζει «ρωσική ρουλέτα με τον σουηδικό πληθυσμό».

με πληροφορίες από την dailymail.co.uk | Φωτογραφία ΑP

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Επίδομα Επιστημόνων – Ποιοι δικαιούνται τα 400 ευρώ, άρθρο της Μαρίας Δαλκίτση

Σημαντικά κίνητρα για επαναπατρισμό μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών

Προβλέπεται μειωμένος φόρος  50% για εφτά χρόνια  και  απαλλαγή από τεκμήρια αυτοκινήτων  Επιτέλους θεσπίστηκαν σοβαρά κίνητρα για τον επαναπατρισμό ανθρώπων...

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μήνυμα μνήμης, αγώνα και συσπείρωσης έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη «μαύρη επέτειο» για τη Γενοκτονία των Ποντίων,...