Σχολεία | Τάξεις 15 μαθητών ανά αίθουσα (φωτογραφίες)

Από την Δευτέρα (11 Μαΐου) οι μαθητές της Γ Λυκείου επιστρέφουν στις αίθουσες πρώτοι γιατί ακολουθούν οι Πανελλήνιες εξέτάσεις, ενώ από την επόμενη Δευτέρα 18 Μαΐου το σχολείο θα ανοίγει για τους υπόλοιπους μαθητές του Λυκείου αλλά και του Γυμνασίου.

Εν αναμονή λοιπόν της επιστροφής στα θρανία δημοσιεύτηκε η απόφαση για το πως θα επαναλειτουρήσουν τα σχολεία. Σύμφωνα λοιπόν με την ΚΥΑ ορίζεται ως απόσταση ασφαλείας τουλάχιστον 1,5 μέτρου μεταξύ μαθητών αλλά και μεταξύ των μαθητών και των καθηγητών, ενώ οι τάξεις που έχουν περισσότερους από 15 μαθητές σπάνε και δημιουργούνται νέα μικρότερα τμήματα με αλφαβητική σειρά. Προτείνεται επίσης τα θρανία να έχουν κοινό προσανατολισμό, ώστε να μειώνεται κατά το μέγιστο δυνατό η έκθεση των μαθητών σε σταγονίδια από βήχα ή φτέρνισμα, ιδιαίτερα σε αίθουσες με περιορισμένο χώρο.

Πάντως σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας το 66% των τμημάτων ομάδων προσανατολισμού Γ Λυκείου έχουν αριθμό μαθητών μικρότερο ή ίσο με 15 μαθητές, ενώ το 74% των τμημάτων τομέων Γ Λυκείου στα ΕΠΑΛ  έχουν μαθητές επίσης με την ίδια αναλογία.

Παράλληλα έγινε γνωστό ότι για φέτος δεν διεξάγονται οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών των Γυμνασίων και Λυκείων όλων των τύπων. Εξαιρούνται οι εξετάσεις των κατ’ ιδίαν διδαχθέντων και στρατεύσιμων μαθητών, οι απολυτήριες εξετάσεις Γυμνασίου και Γ.Ε.Λ. των παρελθόντων ετών καθώς και των μαθητών των ΕΠΑ.Λ.

Τωρά όσον αφορά το μάθημα της πληροφορικής θα χρησιμοποιηθεί μεμβράνη οικιακής χρήσης μίας χρήσης στα πληκτρολόγια ενώ τα κυλικεία των σχολικών μονάδων θα κλειστά μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς. Αποσφηνίζεται τέλος ότι για το σχολικό έτος 2019-2020 δεν πραγματοποιούνται οι εκδρομές, επισκέψεις, περίπατοι, εκδηλώσεις, μαθητικοί αγώνες, προγράμματα ανταλλαγής μαθητών και εκπαιδευτικών και η λειτουργία βιβλιοθηκών.

Μαθήματα ακόμα και εναλλάξ

Σε περίπτωση που σε σχολικές μονάδες είναι δυνατή η καθημερινή διδασκαλία για κάποια υποτμήματα, με χρήση τυχόν επιπλέον διαθέσιμων και κατάλληλων αιθουσών διδασκαλίας και μετά την προσήκουσα ανα- προσαρμογή των ωρολογίων προγραμμάτων ανά υποτμήμα, ώστε να επιτυγχάνεται η βέλτιστη κατανομή του ήδη διατεθειμένου εκπαιδευτικού προσωπικού ανά υποτμήμα και διδακτική ώρα, δύναται να πραγματοποιείται καθημερινά η διδασκαλία των μαθημάτων.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, κατά την πρώτη εβδομάδα έναρξης λειτουργίας, οι μαθητές του α ́ υποτμήματος προσέρχονται και παρακολουθούν μαθήματα τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, ενώ οι μαθητές του β ́ υποτμήματος τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη. Ακολούθως, την επόμενη εβδομάδα, οι μαθητές του α ́ υποτμήματος προσέρχονται και παρακολουθούν μαθήματα τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη, ενώ του β ́ υποτμήματος τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Κατά τον ίδιο τρόπο, με εναλλαγή ημερών παρακολούθησης ανά εβδομάδα για κάθε υποτμήμα, συνεχίζουν να λειτουργούν οι σχο- λικές μονάδες και για τις επόμενες εβδομάδες, μέχρι τη λήξη των μαθημάτων.

Δείτε φωτογραφίες από την νέα διάταξη στις σχολικές αίθουσες

Φωτογραφίες: Intime News

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Επίδομα Επιστημόνων – Ποιοι δικαιούνται τα 400 ευρώ, άρθρο της Μαρίας Δαλκίτση

Σημαντικά κίνητρα για επαναπατρισμό μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών

Προβλέπεται μειωμένος φόρος  50% για εφτά χρόνια  και  απαλλαγή από τεκμήρια αυτοκινήτων  Επιτέλους θεσπίστηκαν σοβαρά κίνητρα για τον επαναπατρισμό ανθρώπων...

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μήνυμα μνήμης, αγώνα και συσπείρωσης έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη «μαύρη επέτειο» για τη Γενοκτονία των Ποντίων,...