Σε ολική καραντίνα η κοινότητα Εχινού στη Θράκη | 78 νέα κρούσματα και 2 θάνατοι στην Ελλαδα

Εβδομήντα οκτώ νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν στη χώρα μας, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 821. Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας, 134 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 53 διασωλημένοι σε ΜΕΘ, ενώ στους 22 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των συμπολιτών μας που έχασαν τη ζωή τους.

Σε καραντίνα η κοινότητα Εχινού στην Ξάνθη

Αμέσως μετά πήρε τον λόγο ο κ. Χαρδαλιάς αναφέροντας πως η κοινότητα Εχινού στον Δήμο Μύκης από σήμερα και για δύο εβδομάδες (τουλάχιστον) μπαίνει σε ολική καραντίνα, μετά τα 9 διαπιστωμένα κρούσματα του ιού στο χωριό. Ο δήμος Μύκης έχει συνολικά 15000 κατοίκους και ο Εχινός που μπαίνει αυστηρή καραντίνα είναι κωμόπολη της Π.Ε. Ξάνθης. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 ο πληθυσμός του ανέρχεται στους 2.486 κατοίκους. Συγκαταλέγεται στα Πομακοχώρια της Θράκης και αναφέρεται ως το οικονομικό και πνευματικό κέντρο των Πομάκων της Ελλάδας.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων τόνισε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την τροφοδοσία των κατοίκων. 

Δείτε στους χάρτες τον Δήμο Μύκης

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

Πρόσφατα Άρθρα