Συναγερμός για πιθανό κρούσμα Κορωνοϊού στην Βόρεια Ελλάδα

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Πέμπτης στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, όταν μεταφέρθηκε ασθενής με συμπτώματα παρόμοια του Κορωνοϊού. Ο άνδρας σύμφωνα με πληροφορίες από την voria.gr είναι σε καραντίνα και δείγμα έχει σταλεί ήδη στο Παστέρ για περαιτέρω ανάλυση.  

Το παραπάνω περιστατικό πρόκειται για το πρώτο κρούσμα που κίνησε υποψίες στην συμπρωτεύουσα. Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, Παναγιώτη Παντελιάδη, πρόκειται για άνδρα μέσης ηλικίας με συμπτώματα του ιού, ο οποίος πρωτοεμφανίστηκε στην πόλη Γουχάν της Κίνας και έχει στοιχίσει τη ζωή σε 170 άτομα, όλοι τους Κινέζοι.

Το δείγμα που έχει ήδη ληφθεί εστάλη στο Ινστιτούτο Παστέρ για να εξακριβωθεί εάν πρόκειται για κρούσμα του θανατηφόρου ιού ή για απλό κρούσμα γρίπης. Τα αποτελέσματα θα γνωστοποιηθούν μέχρι αύριο.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ είναι ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς που έχουν ορισθεί από το υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος Κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μήνυμα μνήμης, αγώνα και συσπείρωσης έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη «μαύρη επέτειο» για τη Γενοκτονία των Ποντίων,...