Συνταιριάξτε τα αταίριαστα

#Decotime με την Ελισάβετ Καραντενιζλή

Συνταιριάξτε τα αταίριαστα

Στη ζωή μας, μαγικές  συνταγές δεν υπάρχουν ,ποτέ άλλωστε δεν υπήρχαν μαγικά ραβδάκια που χρησιμοποιώντας τα να αλλάζουν οι συνθήκες της ζωής μας ή η ίδια η ζωή μας. Υπάρχει μόνο ένας τρόπος λοιπόν για να δημιουργήσεις ένα συναρπαστικό σπιτικό ιδανικό για εσένα και τις τωρινές συνθήκες της ζωής σου: να αγαπήσεις αυτό τον χώρο που ήδη έχεις στην κατοχή σου ,να πιστέψεις σε αυτόν και να δουλέψεις για αυτόν ώστε να γίνει ο επίγειος παράδεισός σου. Εμείς είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να υλοποιήσεις τις δικές σου προτιμήσεις τις δικές σου φιλοδοξίες ,τα δικά σου σενάρια κ όνειρα για το προσωπικό σου καταφύγιο  απ΄   την  δύσκολη καθημερινότητα κ τους φρενήρεις ρυθμούς της σύγχρονης ζωής ,με λίγα λόγια θέλουμε να είμαστε ουραγοί της  αξιέπαινης προσπάθειάς σου   να δημιουργήσεις μια όαση ηρεμίας, ψυχικού ανεφοδιασμού, χαλάρωσης, έμπνευσης κ ξεκούρασης!

Αυτό για να επιτευχθεί υπάρχουν πολλοί τρόποι. Επιλέγουμε να ασχοληθούμε  λόγω της ανεμελιάς που μας επιτάσσει το καλοκαίρι , με το πώς να επιφέρουμε αρμονία στο περιβάλλον μας επιλέγοντας να διακοσμήσουμε με όσα ήδη έχουμε να ενώσουμε διαφορετικά στύλ, διαφορετικά είδη  επίπλων ,διαφορετικά χρώματα και υφές. Μπορεί να μοιάζει ανέφικτο ή μη ρεαλιστικό το να ταιριάξεις χρώματα ,υφές και  έπιπλα από διαφορετικές εποχές κ στυλ,παλιά με καινούργια κομμάτια, όμως αυτό μπορεί να καταστεί δυνατό  ακολουθώντας κάποιους κανόνες.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο κουραστικό απ΄ την στημένη διακόσμηση ειδικά αυτήν την εποχή.

Θα εκπλαγείτε θετικά από το πόσο δημιουργικό κ ενδιαφέρον είναι να συνταιριάζεις ανόμοια ¨πράγματα¨ μα στο τέλος το αποτέλεσμα που παίρνεις  να ΄ναι  αισθητικά άρτιο  κ απόλυτα αρμονικό. Είναι γνωστό πως οι Γάλλοι είναι ένας εκλεπτυσμένος λαός και αυτό γίνεται εμφανές και στον τρόπο που διακοσμούν τα σπίτια τους ,είναι ανάλαφρα και ταυτόχρονα ραφινάτα. Σπίτια κλασικά ,αλλά με μια μοντέρνα πινελιά ,απλά και διαχρονικά όπως το στυλ των Παριζιάνων γυναικών.

Ας  δούμε πως μπορούμε να οικειοποιηθούμε την πρακτική τους κάνοντάς την κτήμα μας και τρόπο ζωής μας.

Συνταιριάξτε τα αταίριαστα

Συνταιριάστε τα αταίριαστα μπερδέψτε Vintage ή κλασικά με σύγχρονα έπιπλα. Μην διστάσετε να τοποθετήσετε μια μοντέρνα πολυθρόνα που σας άρεσε κοντά σε ένα έπιπλο (ντουλάπα) που κληρονομήσατε απο την γιαγιά σας.

Αυτό δημιουργεί μια δυναμική που ενώνει διαφορετικές περιόδους αγκαλιάζοντας  τις ατέλειες χωρίς αναστολές. Οι μικροφθορές στα οικογενειακά κειμήλια τους δίνουν περισσότερη αξία και φανερώνουν πως ζήσαμε και ζούμε σε αυτό το χώρο και δεν είναι αποστειρωμένος σαν χειρουργείο.

Να είστε τολμηροί στις ενώσεις χωρίς να ανησυχείτε για το αν ταιριάζουν μεταξύ τους αρκεί να ταιριάζουν οι αναλογίες (μια απ τις βασικές αρχές της  εσωτερικής διακόσμησης είναι η μέτρηση της κλίμακας η οποία αναφέρεται στην αναλογία και το μέγεθος των αντικειμένων μέσα στον χώρο) π.χ ένα λεπτεπίλεπτο φωτιστικό μπορεί να ταιριάξει καλύτερα πάνω σε ένα βαρύ σκαλιστό coffee table τύπου baroque .

Χαλιά, υφάσματα ,ναυτικά αναμνηστικά από ταξίδια ή φυσικά υλικά που μεταφέρατε απ την επιστροφή σας ένα απόγευμα του Ιουλίου ,αξιοποιήστε το και κάντε το χώρο σας να αποτυπώνει τη δική σας  ιστορία, το δικό σας γούστο.

Συνταιριάξτε τα αταίριαστα

Εξισορροπήστε τα υλικά.Η αρμονία ενός χώρου εξασφαλίζεται από όλη την αξιολογική ενότητα των προσόντων που παρουσιάζουν τα έπιπλα και τα υπόλοιπα διακοσμητικά στοιχεία που τον αποτελούν. Γι’ αυτό  τον λόγο  ο συνδυασμός  διαφορετικών επίπλων, χρωμάτων ,υλικών ,υφών, υφασμάτων, στοιχείων είναι πολύ πιο ευχάριστος από την ανιαρή συγκέντρωση στοιχείων της ίδιας εποχής.

Τα κομμάτια που καλούμαστε να παντρέψουμε  θα πρέπει να παρουσιάζουν ομοιότητες  στις γραμμές (ευθείες καμπύλες),ο αριθμός των επίπλων να μην είναι υπερβολικός όπως και ο όγκος τους να μην υπερβάλλει σε σχέση με τις διαστάσεις του  χώρου.

Προτού επιλέξεις τα έπιπλα του χώρου φρόντισε να διαφέρουν τόσο τα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένα (μάρμαρο με ξύλο σε φυσική απόχρωση ,μεταλλικές λεπτομέρειες με γυάλινες επιφάνειες) και οι αποχρώσεις. Με λίγα λόγια δημιούργησε το εφέ του κοντράστ, συνταιριάζοντας τα φαινομενικά αταίριαστα, πχ αν προσθέσεις στο χώρο σου έπιπλα σε έντονα χρώματα εξισορρόπησε το με ένα ουδέτερο χρώμα στους τοίχους.

Συνταιριάξτε τα αταίριαστα

Σε έναν κλασικό στυλ προσθέστε μοντέρνα έργα τέχνης και  το αντίστροφο.

Με αυτόν τον τρόπο θα αναζωογονήσεις το περιβάλλον  σου, θα δώσεις  έμφαση και  επιπρόσθετο ενδιαφέρον στα ήδη υπάρχοντα στοιχεία του χώρου. Η εμπειρία δείχνει ότι η μάχη των αντιθέτων στη διακόσμηση εντέλει επιφέρει αρμονία. Η Αρμονία κόρη του Άρη και της Αφροδίτης άρα καρπός τη συνένωσης Θεών που εκφράζουν δυο πολικά αντίθετες δυνάμεις και καταστάσεις τον πόλεμο (Άρης)και την ειρήνη (Αφροδίτη) την καταστροφή και τη δημιουργία.

Η επινόηση του μυθοποιού είναι καταπληκτική ,γιατί όντως χρειάζεται ο συνδυασμός του δυνατού και άγριου με κάτι ήρεμο κ τρυφερό όπως η Αφροδίτη ώστε να γεννηθεί η αρμονία στον κόσμο. Αυτό το καλοκαίρι  ας  αφήσουμε τα βαρετά και προβλέψιμα ,ας τολμήσουμε να συνταιριάξουμε απρόβλεπτα υλικά κ στοιχεία μεταξύ τους γεννώντας αρμονικούς  μα κυρίως μοναδικούς ,ανάλαφρους χώρους που θα αποτυπώνουν την ταυτότητά μας ,την προσωπική αισθητική μας  αλλά  και κομμάτια της ιστορίας τόσο της δική μας όσο και της οικογένειάς μας!

Αυτό το καλοκαίρι ας ξεκινήσουμε από το μηδέν δημιουργώντας  απρόβλεπτα μαγικούς συνδυασμούς  ¨παντρεύοντας ¨διαφορετικά υλικά , έπιπλα από διαφορετικά στυλ και εποχές ή εμπλουτίστε τον υπάρχοντα διάκοσμο της οικίας  σας με λεπτομέρειες που θα του δώσουν προσωπικότητα και χαρακτήρα.

Αυτό το καλοκαίρι ας είναι μοναδικό  ανεπανάληπτο  και δικό σας!

Με εκτίμηση,

ΚΕ

Ομονοίας 23, Καβάλα | 2513010456

Συνταιριάξτε τα αταίριαστα

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Χριστούγεννα στο σπίτι με τους στενούς συγγενείς – Κλειστά εστιατόρια, bar, και απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Χριστούγεννα στο σπίτι με τους στενούς συγγενείς – Κλειστά εστιατόρια, bar, και απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Λίγο πιο ελαστικά φαίνεται ότι θα είναι από το Πάσχα που περάσαμε τα φετινά Χριστούγεννα. Στο γιορτινό τραπέζι θα μπορούν...

Στο νοσοκομείο Καβάλας αντιμετωπίζονται πλέον τα κρούσματα COVID-19 της ευρύτερης περιοχής

Στο νοσοκομείο Καβάλας αντιμετωπίζονται πλέον τα κρούσματα COVID-19 της ευρύτερης περιοχής

Στο νοσοκομείο της Καβάλας αντιμετωπίζονται πλέον τα περιστατικά κορονοϊού από την περιοχή, ενώ υποστηρίζονται και ασθενείς από τη Δράμα και...