Στην Κίνα για τρίτη μέρα δεν υπάρχει κρούσμα κορονοϊού και έστω και προσωρινά τα χαμόγελα επιστρέφουν

Ο ιός που ξεκίνησε από την επαρχία Γιουχάν της Κίνας και έχει φτάσει να βρίσκεται σε όλη την οικουμένη με κέντρο της πανδημίας την Ευρώπη αυτή την χρονική περίοδο, όπου χιλιάδες συνάνθρωποι μας έχουν χάσει την ζωή τους και εκατοντάδες χιλιάδες έχουν μολυνθεί.

Στον τόπο που η επιδημία άρχισε την παγκόσμια λαίλαπα όμως υπάρχει πλέον μία αχτίδα – έστω και προσωρινή όπως λένε πολλοί επιστήμονες – φωτός. Με τα σκληρά μέτρα που πήρε η κυβέρνηση της μεγάλης αυτής χώρας σε έκταση αλλά και σε πληθυσμό για τρίτη μέρα σήμερα δεν υπάρχει κανένα νέο κρούσμα του ιού.

Το BBC έκανε εκτενές ρεπορτάζ στο Πεκίνο, το οποίο έχει εξαιρετικό καιρό αυτή την περίοδο, και βλέπουμε στο βίντεο ότι ο κόσμος βγαίνει για βόλτα έπειτα από δύο μήνες στο σπίτι, πάντα τηρώντας τα μέτρα που ισχύουν, φοράει μάσκες και γάντια και κρατάει αποστάσεις. Όμως, μπορεί να αισιοδοξεί ξανά, έχουν επιστρέψει για λίγο περισσότερο τα χαμόγελα, η χαρά. Αν μη τι άλλο, είναι ένα όμορφο σκηνικό μέσα στο γενικότερο χάος και την αβεβαιότητα εκτός Κίνας.

Ευχόμαστε τέτοιες εικόνες και ενθαρρυντικά νέα να έρθουν όσο το δυνατόν το συντομότερο και στην Ευρώπη αλλά και σε κάθε γωνιά του πλανήτη που μαστίζεται αυτή την στιγμή από την πανδημία.

Δείτε το video ΕΔΩ

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

Ετικέτες:

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Επίδομα Επιστημόνων – Ποιοι δικαιούνται τα 400 ευρώ, άρθρο της Μαρίας Δαλκίτση

Σημαντικά κίνητρα για επαναπατρισμό μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών

Προβλέπεται μειωμένος φόρος  50% για εφτά χρόνια  και  απαλλαγή από τεκμήρια αυτοκινήτων  Επιτέλους θεσπίστηκαν σοβαρά κίνητρα για τον επαναπατρισμό ανθρώπων...

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μήνυμα μνήμης, αγώνα και συσπείρωσης έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη «μαύρη επέτειο» για τη Γενοκτονία των Ποντίων,...