Στις 7 Μαΐου η τελευταία υπερπανσέληνος του 2020 με το γλυκό όνομα “Super Flower Moon”

Μεγάλο, λαμπερό και υπέροχο περιμένουμε να είναι το φεγγάρι το βράδυ της Πέμπτης! Η τελευταία ηπερπανσέληνος της χρονιάς ονομάζεται και “πανσέληνος των λουλουδιών” στα Ελληνικά θα μας φωτίσει την νύχτα. Η επόμενη ηπερπανσέληνος θα είναι σε έναν χρόνο, τον Μάιο του 2021!

Στις 7 Μαΐου η τελευταία υπερπανσέληνος του 2020 με το γλυκό όνομα "Super Flower Moon"
Αυγουστιάτικη πανσέληνος στους Αρχαίους Φιλίππους

Τι σημαίνει όμως ηπερπανσέληνος;

Ο όρος “ηπερπανσέληνος” συμβαίνει όταν η περιστροφή του φεγγαριού είναι στην περίγειο, που σημαίνει με απλά λόγια ότι το φεγγάρι βρίσκεται στο πλησιέστερο σημείο της Γης – κατά μήκος – στην τροχιά του γύρω από τον πλανήτη μας.

Έτσι λοιπόν μία ηπερπανσέληνος εμφανίζεται ελαφρώς μεγαλύτερη από μια κανονική πανσέληνο. Το «ροζ» φεγγάρι του Απριλίου ήταν το μεγαλύτερο του 2020, αλλά και πανσέληνος του Μαΐου θα πρέπει να είναι εξίσου υπέροχη.

Στις 7 Μαΐου η τελευταία υπερπανσέληνος του 2020 με το γλυκό όνομα "Super Flower Moon"
Ανατολή ηπερπανσελήνου στην Καβάλα

Η πιο όμορφη στιγμή είναι κατά την ανατολή της σελήνης

Η πιο όμορφη στιγμή για να δείτε το θέμα είναι κοντά στο ηλιοβασίλεμα. Προχωρήστε έξω και κοιτάξτε προς την αντίθετη κατεύθυνση του ήλιου για να δείτε την ανατολή του φεγγαριού η οποία θα γίνει στην Ελλάδα στις 19:36! Τέλος όσον αφορά το όνομά Πανσέληνος των λουλουδιών δόθηκε ως ωδή στην άνοιξη.

Φωτογραφίες: Intime News & Ηλίας Κοτσιρέας

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Πρόγραμμα για νέους άνεργους με 100% επιδότηση μισθού και ασφαλιστικών εισφορών

Πρόγραμμα για νέους άνεργους με 100% επιδότηση μισθού και ασφαλιστικών εισφορών

Τα υπουργεία Εργασίας και Ανάπτυξης σε συνεργασία με την Google ετοιμάζουν ένα καινούριο πρόγραμμα που αφορά την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων και την...