Στο νοσοκομείο Καβάλας αντιμετωπίζονται πλέον τα κρούσματα COVID-19 της ευρύτερης περιοχής

Στο νοσοκομείο της Καβάλας αντιμετωπίζονται πλέον τα περιστατικά κορονοϊού από την περιοχή, ενώ υποστηρίζονται και ασθενείς από τη Δράμα και τις Σέρρες.

Με 36 κλίνες λειτουργεί ως κλινική Covid-19 ο πέμπτος όροφος του Νοσοκομείου, ενώ έχει οργανωθεί ο μισός χώρος του 3ου ορόφου με άλλες 38 κλίνες και δυνατότητα επέκτασης, αν χρειαστεί.

Σήμερα στην κλινική Covid του Νοσοκομείου Καβάλας νοσηλεύονται 31 άτομα. Παράλληλα, με 12 κλίνες λειτουργεί η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Covid όπου νοσηλεύονται 5 ασθενείς, δύο από τις Σέρρες, δύο από την Δράμα και ένας από την Καβάλα.

Καθημερινά γίνονται περίπου 100 τεστ από το Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας του Νοσοκομείου. Την Κυριακή έγιναν 56, εκ των οποίων τα 24 βγήκαν θετικά. «Δυστυχώς είναι ανοδική η πορεία των κρουσμάτων με βάση τα τεστ που κάνουμε στο Νοσοκομείο», ανέφερε στην ΕΡΤ Καβάλας ο διοικητής του, Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης, ο οποίος επανέλαβε ότι γίνονται τεστ μόνο σε άτομα τα οποία έχουν παραπεμπτικό γιατρού ή έχουν ειδοποιηθεί από τον ΕΟΔΥ. Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι με κλείσιμο αρχικά της εστίασης και πλέον με την καραντίνα θα επιτευχθεί μείωση των κρουσμάτων.

Πλέον, στο Νοσοκομείο της Καβάλας εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά, εκτός από την Οφθαλμολογική Κλινική, όπου γίνονται εγχειρίσεις καταρράκτη.

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Επίδομα Επιστημόνων – Ποιοι δικαιούνται τα 400 ευρώ, άρθρο της Μαρίας Δαλκίτση

Σημαντικά κίνητρα για επαναπατρισμό μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών

Προβλέπεται μειωμένος φόρος  50% για εφτά χρόνια  και  απαλλαγή από τεκμήρια αυτοκινήτων  Επιτέλους θεσπίστηκαν σοβαρά κίνητρα για τον επαναπατρισμό ανθρώπων...

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μήνυμα μνήμης, αγώνα και συσπείρωσης έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη «μαύρη επέτειο» για τη Γενοκτονία των Ποντίων,...