Συμμετοχή ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου στη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ μέσω τηλεδιασκέψεως – Tι ειπώθηκε

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης ο Νίκος Παναγιωτόπουλος συμμετείχε σήμερα στην σύνοδο των υπουργών άμυνας του ΝΑΤΟ.

Πιο αναλυτικά

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος συμμετείχε σήμερα, 17 Φεβρουαρίου 2021, στην πρώτη ημέρα της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιείται μέσω τηλεδιασκέψεως.

Κατά τις εργασίες της Συνόδου συζητήθηκε αρχικά ο οδικός χάρτης του κειμένου συν-αντίληψης για την Άμυνα και Αποτροπή (Defence & Deterrence), οι στόχοι των κρατών – μελών αναφορικά με τις αμυντικές δαπάνες, καθώς και το πλαίσιο υλοποίησης της διαδικασίας «ΝΑΤΟ 2030».

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, τόνισε ότι η Ελλάδα εναρμονίζεται πλήρως με τους στόχους της Συμμαχίας σε ό,τι αφορά στις αμυντικές δαπάνες, λόγω και των απειλών που αντιμετωπίζει. Υπογράμμισε επίσης, τη σημασία της διαδικασίας «ΝΑΤΟ 2030» ως μέσου ενίσχυσης του ελλείμματος συνοχής, καθώς και την ανάγκη να υπάρχει σεβασμός των αρχών επί των οποίων εδράζεται η Συμμαχία και της αρχής της ομοφωνίας όσον αφορά στη λήψη αποφάσεων στο ΝΑΤΟ.

Υπογράμμισε επίσης, τον πλήρη σεβασμό της χώρας μας στο θεμελιώδη κανόνα της Συνθήκης του ΝΑΤΟ και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, για την ειρηνική επίλυση οποιασδήποτε διαφοράς, με βάση το διεθνές δίκαιο, καθώς και την αποφυγή προκλητικών ενεργειών που είναι αντίθετες με τις αρχές της Συμμαχίας.

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στην ανάγκη εμβάθυνσης της συνεργασίας ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ σε περισσότερους τομείς. Εμβάθυνση η οποία θα απαιτήσει βέβαια μια σημαντική αλλαγή νοοτροπίας προκειμένου να υπερκεραστούν υφιστάμενα εμπόδια που αφορούν στην συμπερίληψη όλων των μελών και των δύο οργανισμών στη συνεργασία αυτή, αλλά και τον σεβασμό της αυτονομίας τους στην λήψη αποφάσεων, τη θεσμική τους ανεξαρτησία και τις διαφορετικές διαδικασίες τους.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέδειξε επίσης τη σημασία της συνεργασίας Ε.Ε. -ΝΑΤΟ για την περαιτέρω ενίσχυση του διατλαντικού δεσμού, τη δυναμική που προσδίδει στη συνεργασία αυτή η νέα αμερικανική κυβέρνηση, καθώς επίσης και την ανάγκη αμοιβαίας κατανόησης των απειλών που αντιμετωπίζουν τα Κράτη – Μέλη.

Συμμετοχή ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου στη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ μέσω τηλεδιασκέψεως - Tι ειπώθηκε

Πηγή: ΥΠΕΘΑ

Φωτογραφία αρχείου: Intime News

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Επίδομα Επιστημόνων – Ποιοι δικαιούνται τα 400 ευρώ, άρθρο της Μαρίας Δαλκίτση

Σημαντικά κίνητρα για επαναπατρισμό μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών

Προβλέπεται μειωμένος φόρος  50% για εφτά χρόνια  και  απαλλαγή από τεκμήρια αυτοκινήτων  Επιτέλους θεσπίστηκαν σοβαρά κίνητρα για τον επαναπατρισμό ανθρώπων...

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μήνυμα μνήμης, αγώνα και συσπείρωσης έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη «μαύρη επέτειο» για τη Γενοκτονία των Ποντίων,...