Συντριβή επιβατικού αεροσκάφους της Pakistan Airlines σε κατοικημένη περιοχή στο Καράτσι

Αεροσκάφος της Pakistan International Airlines συνετρίβη στο Καράτσι σε πτήση που προερχόταν από την Λαχόρη, αναφέρουν αξιωματούχοι της ασιατικής χώρας.

Το αεροπλάνο, το οποίο φέρεται να μετέφερε περίπου 99 επιβάτες και οκταμελές πλήρωμα, πετούσε από τη Λαχόρη προς το Διεθνές Αεροδρόμιο στο Καράτσι, ένα από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια του Πακιστάν.

Οι φωτογραφίες που ανεβαίνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πυκνούς καπνούς στο σημείο της συντριβής, μια κατοικημένη περιοχή στο Καράτσι.
Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έφτασαν στην περιοχή, όπου πολλά τα σπίτια έχουν υποστεί ζημιά και ενδεχομένος να έχουν σκοτωθεί και άνθρωποι.

“Το αεροπλάνο συνετρίβη στο Καράτσι. Προσπαθούμε να επιβεβαιώσουμε τον αριθμό των επιβατών, αλλά αρχικά είναι 99 επιβάτες και οκτώ μέλη του πληρώματος”, δήλωσε ο Abdul Sattar Khokhar, εκπρόσωπος της αεροπορικής αρχής του Πακιστάν.

Το αεροπλάνο ήταν σε διαδικασία προσγείωσης όταν έπεσε κοντά στο Model Colony, μια γειτονιά της πόλης του Καράτσι, περίπου 3,2 χιλιόμετρα (δύο μίλια) βορειοανατολικά του Διεθνούς Αερολιμένα της πόλης.

Ο στρατός του Πακιστάν ανέφερε ότι στρατιώτες από τη δύναμη ταχείας αντίδρασης έχουν φτάσει ήδη στον τόπο της συντριβής για να βοηθήσουν τις προσπάθειες διάσωσης.

Η συντριβή έρχεται λίγες μόνο μέρες μετά την έναρξη των εμπορικών πτήσεων από και προς τη χώρα μετά από την άρση περιορισμών κατά της πανδημίας του κορονοϊού.

Δείτε τις πρώτες ανταποκρίσεις των μεγάλων μέσων ενημέρωσης

Ένα νεαρό παιδί ήδη από τον Πακιστανικό στρατό

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μήνυμα μνήμης, αγώνα και συσπείρωσης έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη «μαύρη επέτειο» για τη Γενοκτονία των Ποντίων,...