Τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται και πάλι στη Γερμανία μετά την άρση των περιορισμών

Τα κρούσματα του κορονοϊού στην Γερμανία αυξάνονται και πάλι από την στιγμή που στην χώρα άρχισαν να ανοίγουν και πάλι τομείς της οικονομίας, σύμφωνα με αξιωματούχους δημόσιας υγείας.

Το Ινστιτούτο Ελέγχου Ρόμπερτ Κοχ δήλωσε στο καθημερινό του ενημερωτικό δελτίο ότι η εκτίμησή του για τον πραγματικό αριθμό αναπαραγωγής, ή R, έχει αυξηθεί πάνω από το ένα και έχει αγγίξει το 1,1.

Εάν αυτός ο αριθμός επιβεβαιωθεί, αυτό θα σήμαινει ότι ο αριθμός των κρουσμάτων αυτή την στιγμή αυξάνεται τώρα αντί να πέφτει – προκαλώντας ανησυχίες για ένα ξέσπασμα που θα μπορούσε και πάλι να φέρει στην χώρα ξανά το κλείσιμο των οικονομικών δραστηριωτήτων.

Τον Απρίλιο, η Γερμανία άρχισε να άρει τους περιορισμούς Covid-19 και συγκεκριμένα από τις 20 του προηγούμενου μήνα, καθώς η εκτίμηση του R ήταν μόλις 0,7. Αυτός ο αριθμός είχε αυξηθεί στο 0,96 στα μέσα της περασμένης εβδομάδας.

Ωστόσο, το ινστιτούτο είπε ότι υπάρχει ένας «βαθμός αβεβαιότητας» γύρω από την τιμή του R, που αναφέρεται στον αριθμό των ατόμων που μολύνει ένα άρρωστο άτομο.

«Είναι πολύ νωρίς για να εξαχθεί τελικό συμπέρασμα εάν ο αριθμός των νέων λοιμώξεων θα συνεχίσει να μειώνεται όπως τις περασμένες εβδομάδες ή θα αυξηθεί ξανά», ανέφερε.

Και συνέχισε: “Η αύξηση του αριθμού αναπαραγωγής R απαιτεί στενή παρακολούθηση της κατάστασης τις επόμενες ημέρες.”

Η Γερμανία έχει σημειώσει κρούσματα σε περιπτώσεις που σχετίζονται με σφαγεία και γηροκομεία και μόνο το Σάββατο υπήρξαν περισσότερες από 1.250 νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις. Πριν να αρθούν τα μέτρα, ο αριθμός των ημερήσιων περιπτώσεων είχε πέσει κάτω από 1.000.

Ακολούθησε η απόφαση της περασμένης εβδομάδας από την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τους κυβερνήτες των 16 κρατιδίων της Γερμανίας να επιτρέψουν σε εστιατόρια, ξενοδοχεία και καταστήματα να ανοίξουν ξανά.

Οι περισσότεροι μαθητές θα επιστρέψουν στο σχολείο αύριο, ενώ το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της χώρας θα ξαναρχίσει την επόμενη εβδομάδα, παρά το γεγονός ότι αρκετοί επαγγελματίες παίκτες έδειξαν θετικοί στον κορονοϊό.

Όλα όπως φαίνεται τελούν υπό διαρκή έλεγχο και πιθανόν να δούμε και στην Ευρώπη επαναφορά κλεισίματος καταστημάτων όπως παρακολουθήσαμε και στην Ασία το προηγούμενο διάστημα. Ευχόμαστε να μην πραγματοποιηθεί αυτό το σενάριο.

με πληροφορίες από το Ιndependent | Φωτογραφία αρχείου Intime News

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Επίδομα Επιστημόνων – Ποιοι δικαιούνται τα 400 ευρώ, άρθρο της Μαρίας Δαλκίτση

Σημαντικά κίνητρα για επαναπατρισμό μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών

Προβλέπεται μειωμένος φόρος  50% για εφτά χρόνια  και  απαλλαγή από τεκμήρια αυτοκινήτων  Επιτέλους θεσπίστηκαν σοβαρά κίνητρα για τον επαναπατρισμό ανθρώπων...

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μήνυμα μνήμης, αγώνα και συσπείρωσης έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη «μαύρη επέτειο» για τη Γενοκτονία των Ποντίων,...