Τα μεγάλα πολυκαταστήματα δεν άνοιξαν μετά τις εξαγγελίες Χαρδαλιά

Μπάχαλο και σύγχυση επικρατεί στην αγορά

Τα μεγάλα πολυκαταστήματα δεν άνοιξαν μετά τις εξαγγελίες Χαρδαλιά

Μεγάλη αναστάτωση και συγχηση προκάλεσαν οι εξαγγελίες Χαρδαλιά στον εμπορικό κόσμο της Καβάλας. Χθές το πρωί ακόμα και λίγη ώρα πριν να ανοίξει το ωράριο της αγοράς οι καταστηματάρχες δεν γνώριζαν το πλαίσιο λειτουργίας των καταστημάτων τους. Ακόμα και ο ίδιος ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλογου κύριος Λεμονίδης δεν ήταν σε θέση να δώσει επαρκής απαντήσεις λόγω της ελλιπής ενημέρωσης. Τελικά στο πάρα πέντε οι έμποροι ενημερώθηκαν για το ωράριο λειτουργίας και για τον τρόπο εξυπηρέτησης των πελατών τους. Δυστυχώς η ζημιά είχε ήδη γίνει από τη στιγμή που ο κόσμος μπερδεύτηκε και δεν κατέβηκε στην αγορά. Επίσης έντονος ήταν ο φόβος για τυχόν πρόστιμα από την αστυνομία. Αυτό αποτελείωσε την αγορά και περιόρισε του πολίτες στις καταναλωτικές τους δραστηριότητες.

Στα αξιοσημείωτα της χθεσινής ημέρας ήταν το κλείσιμο μεγάλων καταστημάτων που αποφάσισαν να μην ανοίξουν. Έκπληξη προκάλεσε στους περαστικούς το γεγονός πως δύο μεγάλες πολυεθνικές ρούχων ανέστειλαν την λειτουργία τους για τη χθεσινή μέρα, κάτι που δε το συνηθίζουν. Ο λόγος που συνέβη αυτό οφείλεται στο γεγονός πως προτίμησαν να μην ανοίξουν ώστε να κερδίσουν χρόνο και να προσαρμοστούν στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο κύριος Χαρδαλιάς.

Ανκοίνωση των εργαζομένων στα Lidl:

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021

Συνάδελφοι-ισσες εργαζόμενοι στα LIDL

Το Σωματείο μας τις τελευταίες μέρες βλέπει με μεγάλη ανησυχία την αύξηση των κρουσμάτων πανελλαδικά.

Εμείς οι εργαζόμενοι στα LIDL όπως και στους υπόλοιπους επιχειρηματικούς ομίλους είμαστε υποχρεωμένοι καθημερινά να πηγαινοερχόμαστε στη δουλειά μας στοιβαγμένοι μέσα στα Μ.Μ.Μ. είμαστε αντιμέτωποι με την έκρηξη κρουσμάτων μέσα στα καταστήματα, τα ελλιπή μέτρα ατομικής προστασίας, τα ανύπαρκτα υγειονομικά πρωτόκολλα και την εργοδοτική αυθαιρεσία.

Ζούμε με το φόβο μην νοσήσουμε και μεταφέρουμε τον ιό στα σπίτια μας, στα σχολειά των παιδιών μας, στους καταναλωτές που εξυπηρετούμε. Τα ένα – δυο κρούσματα ανά κατάστημα τώρα έχουν γίνει πολύ περισσότερα.

Οι καταγγελίες που φτάνουν στο σωματείο μας επιβεβαιώνουν με το πιο τραγικό τρόπο ότι τα καταστήματα έχουν μετατραπεί σε χώρους υπερμετάδοσης του ιού και οι εργαζόμενοι σε αυτά είμαστε πλήρως εκτεθειμένοι χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας για την υγεία την δική μας, των οικογενειών μας αλλά και των καταναλωτών.

Την ευθύνη για όλη αυτή την κατάσταση την έχει αποκλειστικά η κυβέρνηση και η εργοδοσία. Τα μόνα πρωτόκολλα που πιστά εφαρμόζει η εργοδοσία είναι τα πρωτόκολλα του κέρδους.

ο γνωστό τροπάριο που ακούμε τελευταία ‘’ ενεργούμε σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ” σημαίνει ότι κυβέρνηση και εργοδοσία το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μην θιχτούν τα κέρδη της LIDL και των υπόλοιπων επιχειρηματικών ομίλων.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι η εργοδοσία να αξιοποιεί τα όποια υγειονομικά πρωτόκολλα υπάρχουν κατά το δοκούν τα όποια σε καμία περίπτωση δεν εξασφαλίζουν την υγεία και την ασφάλεια μας στους χώρους δουλειάς και τη μη διασπορά του ιού.

Η εργοδοσία της LIDL όμως δεν στέκεται μόνο εκεί αφού σε πρόσφατες ενημερώσεις της προς το προσωπικό αναφέρει ότι σε περίπτωση κρούσματος κλείνει άμεσα το κατάστημα στη πράξη όχι μόνο δεν εφαρμόζει αυτό που επικαλείται αλλά αντιθέτως κάνει ότι είναι δυνατόν για να μην χάσει ούτε ένα ευρώ από την τεράστια κερδοφορία της.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ως συνέχεια αντιστοιχών πρακτικών του προηγούμενου διαστήματος σε αλλά καταστήματα ήταν το περιστατικό που συνέβη στο κατάστημα της LIDL στο Μαρκόπουλο όπου εργαζόμενη ενημέρωσε από τις 6 το απόγευμα την εργοδοσία ότι είναι θετική στον κορωνοίο και η εταιρεία όχι μόνο δεν έκλεισε το κατάστημα άμεσα αλλά κράτησε και τους εργαζόμενους μέχρι της 10.30 το βράδυ για να καθαρίσουν!!!

Να λοιπόν συνάδελφοι που επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά αυτό που εδώ και μήνες το σωματείο μας και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα τονίζει έντονα ότι η διασπορά του ιού είναι αποτέλεσμα των ανύπαρκτων ελέγχων και των υγειονομικών πρωτόκολλων που εφαρμόζουν οι εργοδότες στους χώρους δουλειάς.

Βέβαια συνάδελφοι ήταν τόσο μεγάλη η ανησυχία της LIDL για το κρούσμα στο συγκεκριμένο κατάστημα όσον αφορά την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων ειδικά δε αυτόν που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες που δεν την εμπόδισε να δώσει επίπληξη σε εργαζόμενη που ανήκει σε ευπαθή ομάδα ( καρδιοπαθείς ) με την αιτιολογία ότι μαζεύτηκε ουρά στο ταμείο της. Προφανώς η εργαζόμενη δεν τήρησε τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τα όποια κόπτεται δήθεν η LIDL!!!

Συνάδελφοι-ισσες

Ήρθε η ώρα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να καταγγέλλουν στο σωματείο μας οποιαδήποτε εργοδοτική αυθαιρεσία.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ, ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.

ΤΟ Δ.Σ».

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Όλη η λίστα με τους κωδικούς των επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση

Γέφυρα 2: Από 5 Απριλίου μέχρι 9 Μαΐου οι αιτήσεις. Εως 90% το ποσοστό επιδότησης.

Άρθρο της Μαρίας ΔαλκίτσηΟικονομολόγος ΑΠΘ Λογίστρια Ά Τάξης Άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την επιδότηση Επιχειρηματικών δανείων. Πως αντιμετωπίζονται...