Τα νέα Ολυμπιακά Μετάλλια και το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους

12 μήνες πριν την έναρξη της Ολυμπιάδας του Τόκιο, παρουσιάστηκαν τα ολυμπιακά μετάλλια που θα δοθούν στους αθλητές και είναι ιδιαιτέρως εντυπωσιακά

Τα νέα Ολυμπιακά μετάλλια, έχουν και αυτά άρωμα Ελλάδας, μιας που η Θεά Νίκη κρατά στο χέρι της ένα κλαδί ελιάς, με το Καλλιμάρμαρο στάδιο να την περικλείει και φόντο την Ακρόπολη της Αθήνας παρουσιάζονται στην μία πλευρά τους συνεχίζοντας την παράδοση από το 2004. Η άλλη πλευρά, λιτή, αφαιρετική δίνοντας ουσία στην βάση του αθλητισμού έχουν ένα σχέδιο που θυμίζει κότινο, την αναγραφή ΤΟΚΥΟ 2020 και ένα εντυπωσιακά απέριττο κυκλικό μοτίβο να τα αγκαλιάζει. «Ο σχεδιασμός των ολυμπιακών μεταλλίων του Τόκιο 2020 αντικατοπτρίζει την ιδέα ότι για να επιτευχθεί η δόξα, οι αθλητές πρέπει να αγωνίζονται καθημερινά για νίκη ενώ ο σχεδιασμός τους προορίζεται να συμβολίζει την ποικιλομορφία και να αντιπροσωπεύει έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι που ανταγωνίζονται στον αθλητισμό και εργάζονται σκληρά, τιμώνται!» δήλωσαν σχετικά οι εκπρόσωποι της Οργανωτικής Επιτροπής.

Τα μετάλλια για το Τόκιο 2020 έχουν μία σημαντική ιδιαιτερότητα. Είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα μέταλλα, τα οποία συγκεντρώθηκαν από 6,21 εκατ. ηλεκτρονικές συσκευές, από όλη την Ιαπωνία.

Χρυσό Ολυμπιακό Μετάλλιο Τόκιο 2020

Από αυτές, οι διοργανωτές συγκέντρωσαν 32 κιλά χρυσού, 3.500 κιλά ασημιού και 2.200 κιλά χαλκό και ψευδάργυρο. Υπενθυμίζεται ότι και τα βάθρα στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2020 θα είναι από ανακυκλώσιμα υλικά.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της ΔΟΕ, τα αργυρά Ολυμπιακά μετάλλια πρέπει να περιέχουν τουλάχιστον 92,5% ασήμι, αν και εκείνα που θα δοθούν στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2020 θα είναι κατασκευασμένα από καθαρό ασήμι.

Ολυμπιακά Μετάλλια Τόκιο 2020

Τα χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια επίσης είναι σε μεγάλο ποσοστό κατασκευασμένα από ασήμι, αλλά πρέπει να έχουν επιχρυσωθεί με τουλάχιστον 6 γραμμάρια καθαρού χρυσού.

Συνολικά θα κατασκευαστούν 5.000 μετάλλια για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2020. Το σχέδιό τους παρουσιάστηκε σε τελετή στην οποία έδωσαν το παρών ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Αμπε.

Δείτε να νέα μετάλλια από την επίσημη παρουσίασή τους.

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Χριστούγεννα στο σπίτι με τους στενούς συγγενείς – Κλειστά εστιατόρια, bar, και απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Χριστούγεννα στο σπίτι με τους στενούς συγγενείς – Κλειστά εστιατόρια, bar, και απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Λίγο πιο ελαστικά φαίνεται ότι θα είναι από το Πάσχα που περάσαμε τα φετινά Χριστούγεννα. Στο γιορτινό τραπέζι θα μπορούν...

Στο νοσοκομείο Καβάλας αντιμετωπίζονται πλέον τα κρούσματα COVID-19 της ευρύτερης περιοχής

Στο νοσοκομείο Καβάλας αντιμετωπίζονται πλέον τα κρούσματα COVID-19 της ευρύτερης περιοχής

Στο νοσοκομείο της Καβάλας αντιμετωπίζονται πλέον τα περιστατικά κορονοϊού από την περιοχή, ενώ υποστηρίζονται και ασθενείς από τη Δράμα και...