Τι αναφέρει η Ένωση Γονέων Δήμου Καβάλας για την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης την αναστολή της λειτουργίας των σχολείων για 14 μέρες, ως μέτρο πρόληψης για την μη εξάπλωση του κορωνοϊού.

Η Ενωση Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων σχολείων του δήμου Καβάλας, το απόγευμα της Τρίτης, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τους γονείς των μαθητών να συνσαιτηστούν στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση και να περιορίσουν τις μετακινήσεις των παιδιών τους, μετά την αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων σε όλη τη χώρα

Το δελτίο τύπου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Δήμου Καβάλας αναφέρει:

«Από την Κυβέρνηση περιμένουμε τις αποφάσεις της για τη διευκόλυνση των εργαζομένων γονιών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα».

«Όπως έγινε γνωστό σήμερα νωρίς το απόγευμα, η Κυβέρνηση αποφάσισε την αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας, όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλης της χώρας για τις επόμενες 14 ημέρες. Αυτό αφορά βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολεία, ΙΕΚ, Πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια. Το έκτακτο αυτό μέτρο γίνεται για προληπτικούς λόγους με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Στο πλαίσιο αυτό, εξαγγέλθηκε άμεσα ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς των ανηλίκων μαθητών και μαθητριών.

Καλούμε όλους τους γονείς να επιδείξουν ατομική ευθύνη και να περιορίσουν τα παιδιά τους, αποφεύγοντας τις άσκοπες μετακινήσεις, καθώς το συγκεκριμένο μέτρο λήφθηκε με σκοπό την μείωση της διασποράς της νόσου και δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί ως περίοδος διακοπών και ελεύθερου χρόνου.

Από την Κυβέρνηση περιμένουμε άμεσα τις ειδικότερες αποφάσεις της, με τις οποίες θα πρέπει να διευκολύνει τους εργαζόμενους γονείς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα (αυτοαπασχολούμενους, υπαλλήλους και εργάτες) προκειμένου να μπορέσουν να στηρίξουν το κυβερνητικό μέτρο, για να μην ακυρωθεί από την ανάγκη του βιοπορισμού της κάθε οικογένειας. Αυτονόητο είναι ότι – σύμφωνα με τις οδηγίες προφύλαξης του Υπουργείου Υγείας – οι ηλικιωμένοι παππούδες και γιαγιάδες ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου και δεν πρέπει , ούτε μπορούν, να βοηθήσουν τους γονείς για την στήριξη του μέτρου.

Περιμένουμε και κάτι εξίσου ουσιαστικό από την Κυβέρνηση: Να φροντίσει να μην χαθεί ούτε μία ώρα μαθήματος.  Στηρίζουμε όποιο μέτρο επιλεγεί προς αυτή την κατεύθυνση, είτε εξ αποστάσεως εκπαίδευση, που αυτονόητα εφαρμόζεται στους μαθητές μεγαλύτερης ηλικίας, είτε επιμήκυνση της περιόδου του σχολικού έτους, με αντίστοιχη μετάθεση του χρόνου διεξαγωγής των πανελληνίων εξετάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Κλείνοντας, απευθύνουμε έκκληση προς τους γονείς, τους μαθητές και το κοινό γενικότερα, να παρακολουθούν και να εφαρμόζουν τις οδηγίες των ειδικών υγείας, όπως αυτές προβάλλονται από τον ΕΟΔΥ, το Υπουργείο Υγείας και την Πολιτική Προστασία, να εμπιστεύονται τους ιατρούς και να μην δίνουν βάση σε ψευδείς ειδήσεις ή σε φήμες που διασπείρονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να μεταδίδουμε κάθε χρήσιμη πληροφορία προς τα μέλη μας. Τη δεδομένη στιγμή,  η προφύλαξη όλων μας είναι η θεραπεία μας».

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Επίδομα Επιστημόνων – Ποιοι δικαιούνται τα 400 ευρώ, άρθρο της Μαρίας Δαλκίτση

Σημαντικά κίνητρα για επαναπατρισμό μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών

Προβλέπεται μειωμένος φόρος  50% για εφτά χρόνια  και  απαλλαγή από τεκμήρια αυτοκινήτων  Επιτέλους θεσπίστηκαν σοβαρά κίνητρα για τον επαναπατρισμό ανθρώπων...

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μήνυμα μνήμης, αγώνα και συσπείρωσης έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη «μαύρη επέτειο» για τη Γενοκτονία των Ποντίων,...