Το Ισραήλ βρίσκει αντίσωμα που εξουδετερώνει τον κορονοϊό

Το Ινστιτούτο Βιολογικής Έρευνας του Ισραήλ (IIBR) ολοκλήρωσε μια πρωτοποριακή επιστημονική ανάπτυξη, εντοπίζοντας ένα αντίσωμα που εξουδετερώνει τον κορονοϊό, SARS-CoV-2, σύμφωνα με δήλωση του Υπουργείου Άμυνας.

«Είμαι περήφανος για το προσωπικό του Βιολογικού Ινστιτούτου, το οποίο έχει κάνει μια σημαντική ανακάλυψη», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Ναφτάλι Μπενέτ τη Δευτέρα (11/05) μετά την επίσκεψή του στο εργαστήριο που εδρεύει στο Ness Ziona. «Η εβραϊκή δημιουργικότητα και εφευρετικότητα επέφερε αυτό το καταπληκτικό επίτευγμα».

Αυτή η επιστημονική ανακάλυψη έχει τρεις βασικές παραμέτρους: Το αντίσωμα είναι μονοκλωνικό, νέο και εξευγενισμένο και περιέχει εξαιρετικά χαμηλή αναλογία επιβλαβών πρωτεϊνών. Το ινστιτούτο έχει καταδείξει την ικανότητα του αντισώματος να εξουδετερώνει τον νέο κορονοϊό και δοκιμάστηκε ειδικά στον επιθετικό κορονοϊό.

«Με βάση ολοκληρωμένες επιστημονικές δημοσιεύσεις από όλο τον κόσμο, φαίνεται ότι το IIBR είναι το πρώτο ίδρυμα που πέτυχε μια επιστημονική ανακάλυψη που ικανοποιεί και τις τρεις από τις παραπάνω παραμέτρους ταυτόχρονα», δήλωσε το υπουργείο Άμυνας σε δήλωση εξ ονόματος του ινστιτούτου.

Το IIBR εργάζεται τώρα για να κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το αντίσωμά του και να εξασφαλίσει ένα συμβόλαιο για την εμπορική του ανάπτυξη. Όλες οι νομικές διαδικασίες θα συντονίζονται με το Υπουργείο Άμυνας.

«Πρέπει να τονιστεί ότι αυτό το επιστημονικό επίτευγμα έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει προς μια θεραπεία για ασθενείς με κορονοϊό και ότι δεν είναι εμβόλιο για ευρεία χρήση», συνέχισε η δήλωση.

«Αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο, το οποίο θα ακολουθήσει μια σειρά πολύπλοκων δοκιμών και μια διαδικασία κανονιστικών εγκρίσεων», ανέφερε η δήλωση. «Ωστόσο, οι επιστήμονες του ινστιτούτου πιστεύουν ότι η φύση αυτής της ανακάλυψης θα μπορούσε να οδηγήσει σε συντόμευση της διαδικασίας, η οποία θα μπορούσε να διαρκέσει για αρκετούς μήνες».

Τον περασμένο μήνα, το IIBR ανακοίνωσε ότι είχε αρχίσει να δοκιμάζει ένα πρωτότυπο εμβολίου COVID-19 σε τρωκτικά. Το Ινστιτούτο κλήθηκε προσωπικά από τον Πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου να συμμετάσχει στον αγώνα κατά της πανδημίας στις αρχές Φεβρουαρίου.

Επίσης ασχολείται με τη συλλογή πλάσματος από άτομα που έχουν αναρρώσει από τη μόλυνση από το νέο κορονοϊό, με την ελπίδα ότι αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει στην έρευνα.

Το MEANWHILE, το IIBR και η μικρή πόλη του Yeroham, τη Δευτέρα το βράδυ ανακοίνωσαν ότι έχουν μεγάλα σχέδια να ανοίξουν την πρώτη εγκατάσταση παραγωγής εμβολίων του Ισραήλ, σε συνεργασία με μία από τις δύο μελλοντικές διεθνείς φαρμακευτικές εταιρείες, σύμφωνα με εκπρόσωπο του τοπικού συμβουλίου του Yeroham.

Η ανακοίνωση το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε μετά από συνάντηση την Κυριακή μεταξύ των αρχηγών του IIBR, του τοπικού συμβουλίου της Yeroham και του διευθύνοντος συμβούλου μιας διεθνούς φαρμακευτικής εταιρείας. Παρουσιάστηκε ένα μοντέλο που θα επέτρεπε τη γρήγορη δημιουργία μιας τέτοιας εγκατάστασης, εάν εγκριθεί από την ισραηλινή κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εγκατάσταση μπορεί να κατασκευαστεί “στο εγγύς μέλλον”, ακόμη και πριν το IIBR ολοκληρώσει την πλήρη ανάπτυξη και τις εγκρίσεις για το εμβόλιο κορονοϊού, το οποίο προβλέπει ότι θα είναι στις αρχές του 2021.

Το 2016, η κυβέρνηση του Ισραήλ ενέκρινε την απόφαση 120Β, η οποία διέταξε την ίδρυση φυτού εμβολίων ως στρατηγικού πλεονεκτήματος για το κράτος του Ισραήλ σε περίπτωση πανδημίας, μετά από μια δεκαετία συζητήσεων επί του θέματος. Ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις για το θέμα είχαν καθυστερήσει από τη λήψη της απόφασης και δεν είχαν συμφωνηθεί πρότυπα εργασίας μέχρι την ανακοίνωση της Δευτέρας.

Σύμφωνα με το μοντέλο, δεκάδες εκατομμύρια μονάδες εμβολίων διαφόρων τύπων θα κατασκευαστούν στο Yeroham, το οποίο θα διασφαλίσει την αυτάρκεια του Ισραήλ κατά τη διάρκεια τόσο τακτικών εμβολιασμών ρουτίνας όσο και σε περίπτωση πανδημίας.

Ενώ το τοπικό συμβούλιο της Yeroham σχεδιάζει να παρέχει υποδομή και ανθρώπινο δυναμικό και το IIBR θα παρέχει την ερευνητική πτυχή της συμφωνίας, το μοντέλο εξακολουθεί να βασίζεται σε έναν αναποφάσιστο τρίτο εταίρο για διεθνείς δραστηριότητες, μάρκετινγκ και διανομή.

Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη με δύο από τις μεγαλύτερες διεθνείς φαρμακευτικές εταιρείες στον κόσμο, μία από την Ινδία και την άλλη από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ταυτόχρονα, τις επόμενες μέρες, θα στραφούν στο Ταμείο Bill και Melinda Gates, το οποίο στοχεύει στη δημιουργία εγκαταστάσεων εμβολιασμού σε όλο τον κόσμο για να βοηθήσει στην εξεύρεση εμβολίου για τον COVID-19.

Το IIBR δεν είναι η μόνη ισραηλινή ερευνητική ομάδα που έχει πραγματοποιήσει πρόοδο στις προσπάθειες ανάπτυξης εμβολίου ή θεραπείας για τον νέο ιό. Η MigVax, θυγατρική του MIGAL Galilee Research Institute, ανέφερε πρόσφατα ότι πλησιάζει στην ολοκλήρωση της πρώτης φάσης ανάπτυξης ενός εμβολίου κορονοϊού.

Την περασμένη εβδομάδα, εξασφάλισε μια επένδυση 12 εκατομμυρίων δολαρίων από το OurCrowd για να επιταχύνει την πορεία προς τις κλινικές δοκιμές. Η εταιρεία δήλωσε στο The Jerusalem Post ότι ελπίζει να ξεκινήσει δοκιμές για το εμβόλιο από το στόμα σε ανθρώπους από την 1η Ιουνίου.

Πηγή: The Jerusalem Post

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Επίδομα Επιστημόνων – Ποιοι δικαιούνται τα 400 ευρώ, άρθρο της Μαρίας Δαλκίτση

Σημαντικά κίνητρα για επαναπατρισμό μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών

Προβλέπεται μειωμένος φόρος  50% για εφτά χρόνια  και  απαλλαγή από τεκμήρια αυτοκινήτων  Επιτέλους θεσπίστηκαν σοβαρά κίνητρα για τον επαναπατρισμό ανθρώπων...

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μήνυμα μνήμης, αγώνα και συσπείρωσης έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη «μαύρη επέτειο» για τη Γενοκτονία των Ποντίων,...