To νέο Mini Clubman

Το νέο Mini Clubman έχει στοχευμένες αλλαγές που προσφέρουν υπέροχη οδηγική ευχαρίστηση, μέγιστη ασφάλεια και μεγάλη χρηστικότητα. Ταυτόχρονα η χρησιμοποίηση τελευταίας τεχνολογίας καινοτόμων στοιχείων στον εξοπλισμό του αυτοκινήτου, κάνουν το νέο Mini Clubman να αποτελεί μία έκρηξη φινέτσας δημιουργώντας κομψότητα ενώ ταυτόχρονα είναι μία πραγματικά εξατομικευμένη πρόταση για την είσοδο του οδηγού στον κόσμο της πολυτελούς compact κατηγορίας.  

Μια ματιά στα κυριότερα νέα χαρακτηριστικά του νέου Clubman

Νέας σχεδίασης μάσκα σε κομψό Piano Black ενισχύουν το στυλ των πλαισίων των προβολέων, των πίσω φώτων και της μάσκας ψυγείου του MINI Clubman. Αυτό το κλασικό γυαλιστερό φινίρισμα υπογραμμίζει την ιδιαίτερη παρουσία και τονίζει τη θρυλική εμφάνιση MINI.

Προβολείς LED με λειτουργία Matrix για τη μεγάλη σκάλα.Οι πρωτοποριακοί προβολείς matrix LED της MINI παρέχουν τα καλύτερα δυνατά επίπεδα φωτισμού, για ακόμα καλύτερη ορατότητα και ασφάλεια. Ενώ και τα πίσω φώτα είναι LED με προεραιτικό σχέδιο σε Union Jack.

Νέες ζάντες αλουμινίου.

Σπορ ανάρτηση προαιρετικά με το αμάξωμα χαμηλωμένο κατά 10 χιλιοστά

Νέα γκάμα δερμάτινων επενδύσεων και επιφανειών αλλά και προαιρετικός φωτισμός LED στο εσωτερικό.

Mini Conected με νέες λειτουργίες όπως λειτουργία πλοήγησης διαδρομής που συνδυάζει εκφώνηση οδηγιών με βέλη και χάρτη σε μια κεντρική, υψηλής ανάλυσης και εύχρηστη οθόνη αφής. Έτσι, έχεις τη δυνατότητα να κάνεις ζουμ με “τσίμπημα” στην εφαρμογή, για να δεις μια πιο ξεκάθαρη, λεπτομερή προβολή της διαδρομής σου. Το σύστημα διαθέτει νυχτερινή λειτουργία, Πληροφορίες Κυκλοφορίας σε Πραγματικό Χρόνο και λειτουργία αναζήτησης σημείων ενδιαφέροντος, για να σε καθοδηγήσει γρήγορα και με ασφάλεια στον προορισμό σου.

Εκτεταμένη νέα γκάμα γνήσιων αξεσουάρ.Η χαρακτηριστική φυσιογνωμία του νέου Clubman είναι επίσης αποτέλεσμα της νέας σχεδίασης των στρογγυλών προβολέων. Νέα στοιχεία είναι οι μονάδες LED για τη μεσαία και μεγάλη σκάλα, που παράγουν αυξημένη φωτεινότητα, και ένα προστατευτικό που επίσης έχει μαύρο φινίρισμα. Επιπλέον, οι προσαρμοζόμενοι προβολείς LED περιλαμβάνουν τώρα μία αυτόματη επιλογή δέσμης μεγάλης σκάλας. Η τεχνολογία Matrix για τη μεγάλη σκάλα επιτρέπει την αύξηση της ορατότητας χωρίς αυτό να ενοχλεί τους υπόλοιπους οδηγούς.

To νέο Mini Clubman

Το αμάξωμα

Η σχεδίαση αμαξώματος του νέου Clubman είναι κομψή και εξατομικευμένη και αποκλειστική, ενώ οι δύο πίσω πόρτες το καθιστούν το μοναδικό μοντέλο στην compact κατηγορία που προσφέρει έξι πόρτες, σε συνδυασμό με εξαιρετική μεταβλητότητα, καθώς ο χώρος αποσκευών μπορεί να αυξηθεί από 360 στα 1 250 λίτρα, ανάλογα με τις ανάγκες. 

Στους υπό επιλογή χρωματικούς συνδυασμούς, προσφέρονται τρεις νέες προτάσεις (Indian Summer Red metallic, British Racing Green metallic ή MINI Yours Enigmatic Black metallic). Εναλλακτικά, αντί της απόχρωσης του αμαξώματος, η οροφή και τα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών μπορούν να βάφονται σε μαύρο, λευκό ή ασημί.

Ανάλογα με την έκδοση, το νέο Clubman εφοδιάζεται στάνταρ με ζάντες αλουμινίου διαστάσεων 16” ή 17”. Προαιρετικά, οι ζάντες αλουμινίου διατίθενται σε διαστάσεις 18” και 19”. Μία νέα προσθήκη στη γκάμα είναι οι ζάντες αλουμινίου 18” στις εκδόσεις Multiray Spoke 2-tone και Mini Yours British Spoke 2-tone, μαζί με τις ζάντες αλουμινίου 19” της έκδοσης John Cooper Works Circuit Spoke 2-tone.

To νέο Mini Clubman

Ο Εξοπλισμός του Mini Clubman

Η στάνταρ γκάμα εξοπλισμού του νέου Clubman περιλαμβάνει ένα ηχοσύστημα με έξι ηχεία και θύρα USB. Αυτό επιτρέπει τη χρήση audio streaming μέσω μιας σύνδεσης Bluetooth. Υπάρχει επίσης hands-free εγκατάσταση τηλεφώνου με διεπαφή USB. Το στάνταρ λειτουργικό σύστημα περιλαμβάνει έγχρωμη οθόνη 6,5” στο κεντρικό όργανο και Mini Controller στην κεντρική κονσόλα. Η επιλογή Connected Media περιλαμβάνει Radio Mini Visual Boost και έγχρωμη οθόνη 6,5” με λειτουργία αφής και νέας σχεδίασης γραφικές ενδείξεις. Επίσης, υπάρχει δυνατότητα χρήσης πολυάριθμων διαδικτυακών υπηρεσιών Mini Connected.

Τώρα όσον αφορά τον προαιρετικό εξοπλισμό ο Connected Navigation παρέχει μία σειρά πρόσθετων λειτουργιών infotainment και ένα πρακτικό σύστημα καθοδήγησης διαδρομής. Το σύστημα πλοήγησης προσφέρει απεικόνιση χάρτη υπό διάφορες προοπτικές στην έγχρωμη οθόνη 6,5”. Από την άλλη, τα βασικά χαρακτηριστικά του προαιρετικού συστήματος Connected Navigation Plus είναι μία έγχρωμη οθόνη 8,8” (που επίσης επιτρέπει λειτουργία διαιρούμενης οθόνης) και το Mini Touch Controller. Η επιλογή αυτή περιλαμβάνει ασύρματη φόρτιση για συμβατά κινητά τηλέφωνα και μία δεύτερη θύρα USB.

To νέο Mini Clubman

Συνδεσιμότητα

Το νέο Clubman εφοδιάζεται με κάρτα SIM που είναι μόνιμα τοποθετημένη στο αυτοκίνητο και πληροί το πρότυπο κινητής τηλεφωνίας 4G. Αυτό σημαίνει ότι διατίθεται λειτουργία Intelligent Emergency Call με αυτόματη ανίχνευση θέσης οχήματος και σοβαρότητας ατυχήματος, καθώς και Mini TeleServices. Σε συνδυασμό με τις επιλογές Connected Navigation και Connected Navigation Plus, μπορεί να χρησιμοποιηθεί η υπηρεσία Real Time Traffic Information με δελτία κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο, ο προσωπικός βοηθός – Concierge Service, η ιντερνετική πλατφόρμα Online και η συμβατότητα Apple CarPlay. Η σύνδεση κινητού τηλεφώνου παρέχει αυτόματη ενημέρωση χαρτών πλοήγησης του οχήματος.

Επιπλέον, η τρέχουσα έκδοση της εφαρμογής Connected App προσφέρει μία ευρεία γκάμα ψηφιακών υπηρεσιών που επιτρέπουν την ομαλή ενσωμάτωση του προγραμματισμού μετακινήσεων στην καθημερινή ψηφιακή ρουτίνα.

Περιλαμβάνονται: δυνατότητα αποστολής προορισμών πλοήγησης από το smartphone στο όχημα, λήψη πληροφοριών ως προς την ιδανική ώρα αναχώρησης, και Απομακρυσμένες Υπηρεσίες (Remote Services) που επιτρέπουν στον οδηγό να βλέπει όχι μόνο τη θέση αλλά και άλλες λεπτομέρειες κατάστασης του οχήματος στην ψηφιακή συσκευή του  (όπως π.χ. τη στάθμη καυσίμου), αλλά και να ενεργοποιεί το σινιάλο προβολέων, την κόρνα, τη λειτουργία εξαερισμού και το κλείδωμα/ξεκλείδωμα θυρών.

To νέο Mini Clubman

Οι εκδόσεις


ΟΝΕCOOPERCOOPER SJOHN COOPER WORKS
Κατανάλωση5,6-4l/100km5,7-4,2l/100km6,5-4,3l/100km7,4-7,1l/100km
Εκπομπές CO2128-105g/km129-111g/km147-113g/km169-161l/km
Ισχύς Κινητήρα116PS (85kW) – 102PS (75kW)150 PS (110 kW) – 136 PS (100 kW)192 PS (141 kW) – 190 PS (140 kW)306 PS (225 kW) 
ΚαύσιμοDiesel/ΒενζίνηDiesel/ΒενζίνηDiesel/ΒενζίνηΒενζίνη
Κιβώτιο ΤαχυτήτωνΧειροκίνητο / ΑυτόματοΧειροκίνητο / ΑυτόματοΧειροκίνητο / Αυτόματο / Σπορ ΑυτόματοΣπορ Αυτόματο
ΚίνησηΣε 2 τροχούςΣε 2 τροχούςΤετρακίνηση, Σε 2 τροχούςΤετρακίνηση
ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΧρώμαIndian Red μεταλλικόIndian Red μεταλλικόIndian Red μεταλλικόRebel Green
ΖάντεςΖάντες ελαφρού κράματος 16″ Revolite Spoke, ασημίΖάντες ελαφρού κράματος 16″ Revolite Spoke, ασημίΝ/ΑΖάντες ελαφρού κράματος 19″ John Cooper Works Circuit Spoke, δίχρωμες
Διακοσμητικές ΛωρίδεςΔεν διατίθενταιΤρία διαθέσιμα χρώματα διακοσμητικών λωρίδωνΤρία διαθέσιμα χρώματα διακοσμητικών λωρίδωνΤρία διαθέσιμα χρώματα διακοσμητικών λωρίδων
Χρώμα ΟροφήςΠρέπει να είναι ίδιο με του αμαξώματοςΤρία διαθέσιμα χρώματα οροφήςΤρία διαθέσιμα χρώματα οροφήςΤρία διαθέσιμα χρώματα οροφής
Καλύμματα εξωτερικών καθρεπτώνΠρέπει να είναι ίδιο με του αμαξώματοςΤρία διαθέσιμα χρώματα καλυμμάτωνΤρία διαθέσιμα χρώματα καλυμμάτωνΔιατίθενται σε μαύρο και κόκκινο χρώμα

Εν κατακλείδι

Το νέο Mini Clubman είναι ένα αυτοκίνητο ιδιαίτερης φινέτσας και ομορφιάς, μοναδικό όπως και ο κάθε οδηγός του, καθώς δίνει πολλές επιλογές εξατομίκευσης των εξωτερικών χαρακτηριστικών του! Ταυτόχρονα όμως είναι ένα αυτοκίνητο ασφαλές και άνετο, με πολλές τεχνολογικές καινοτομίες να περιέχονται μέσα στον εξοπλισμό του. Τι άλλο θέλει ένας οδηγός για να μπει στην πολυτελή κατηγορία compact; Προφανώς τίποτα παραπάνω! Το Mini Cooper Clubman τα παρέχει όλα απλόχερα!

Επισκεφθείτε την επίσημη αντιπροσωπεία Καβάλας – Δράμας – Σερρών, BMW Αφοί Ιωαννίδη στον Σταυρό Αμυγδαλεώνα καλέστε στο 251 060 0000 για περισσότερες πληροφορίες και δείτε την ιστοσελίδα της αντιπροσωπείας κάνοντας click εδώ

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Επίδομα Επιστημόνων – Ποιοι δικαιούνται τα 400 ευρώ, άρθρο της Μαρίας Δαλκίτση

Σημαντικά κίνητρα για επαναπατρισμό μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών

Προβλέπεται μειωμένος φόρος  50% για εφτά χρόνια  και  απαλλαγή από τεκμήρια αυτοκινήτων  Επιτέλους θεσπίστηκαν σοβαρά κίνητρα για τον επαναπατρισμό ανθρώπων...

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μήνυμα μνήμης, αγώνα και συσπείρωσης έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη «μαύρη επέτειο» για τη Γενοκτονία των Ποντίων,...