Το πράσινο τσάι μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους

Σε μια ανάλυση τυχαιοποιημένων ελεγχόμενων δοκιμών, τα άτομα που κατανάλωναν πράσινο τσάι παρουσίασαν σημαντική μείωση του δείκτη σωματικού βάρους και μάζας σώματος. Από την άλλη πλευρά, η ανάλυση δεν έδειξε σημαντική αλλαγή όσον αφορά την περιφέρεια της μέσης (ένα μέτρο κοιλιακού λίπους) με συμπλήρωση πράσινου τσαγιού. Τα ευρήματα δημοσιεύονται στο Phytotherapy Research.

Η ανάλυση 26 τυχαιοποιημένων ελεγχόμενων δοκιμών, συμπεριλαμβανομένων 1.344 συμμετεχόντων, διαπίστωσε ότι ο δείκτης σωματικού βάρους και μάζας σώματος άλλαξε σημαντικά μετά την κατανάλωση του πράσινου τσαγιού για περιόδους μεγαλύτερες των 12 εβδομάδων και σε δόση μικρότερη από 800 mg / ημέρα.

Η συγκεκριμένη έρευνα έχει θέμα: «Η επίδραση του συμπληρώματος πράσινου τσαγιού στην παχυσαρκία: Μια συστηματική ανασκόπηση και μετα-ανάλυση απόκρισης δόσεων τυχαιοποιημένων ελεγχόμενων δοκιμών» 

Πηγή: scitechdaily.com

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Έχεις airBNB; δες τι πρέπει να κάνεις για να αποφύγεις φορολόγηση μέχρι και το 100%

Πως μπορούν οι δανειολήπτες να σώσουν την Α κατοικία. Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις στο πρόγραμμα γέφυρα.

Γράφει η Μαρία Δαλκίτση Οικονομολόγος ΑΠΘ Λογίστρια Ά Τάξης Νόμο του Κράτους αποτελεί πλέον η δυνατότητα επιδότησης δόσης δανείων με...

Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων. Το Παρόν και το μέλλον τους σε μία συζήτηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ κ. Τάκη Αγγελίδη

Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων. Το Παρόν και το μέλλον τους σε μία συζήτηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ κ. Τάκη Αγγελίδη

Έχουμε την χαρά να συνομιλήσουμε με τον πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ κ. Τάκη Αγγελίδη για το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, το παρελθόν του,...