Το πράσινο τσάι μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους

Σε μια ανάλυση τυχαιοποιημένων ελεγχόμενων δοκιμών, τα άτομα που κατανάλωναν πράσινο τσάι παρουσίασαν σημαντική μείωση του δείκτη σωματικού βάρους και μάζας σώματος. Από την άλλη πλευρά, η ανάλυση δεν έδειξε σημαντική αλλαγή όσον αφορά την περιφέρεια της μέσης (ένα μέτρο κοιλιακού λίπους) με συμπλήρωση πράσινου τσαγιού. Τα ευρήματα δημοσιεύονται στο Phytotherapy Research.

Η ανάλυση 26 τυχαιοποιημένων ελεγχόμενων δοκιμών, συμπεριλαμβανομένων 1.344 συμμετεχόντων, διαπίστωσε ότι ο δείκτης σωματικού βάρους και μάζας σώματος άλλαξε σημαντικά μετά την κατανάλωση του πράσινου τσαγιού για περιόδους μεγαλύτερες των 12 εβδομάδων και σε δόση μικρότερη από 800 mg / ημέρα.

Η συγκεκριμένη έρευνα έχει θέμα: «Η επίδραση του συμπληρώματος πράσινου τσαγιού στην παχυσαρκία: Μια συστηματική ανασκόπηση και μετα-ανάλυση απόκρισης δόσεων τυχαιοποιημένων ελεγχόμενων δοκιμών» 

Πηγή: scitechdaily.com

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Πρόγραμμα για νέους άνεργους με 100% επιδότηση μισθού και ασφαλιστικών εισφορών

Πρόγραμμα για νέους άνεργους με 100% επιδότηση μισθού και ασφαλιστικών εισφορών

Τα υπουργεία Εργασίας και Ανάπτυξης σε συνεργασία με την Google ετοιμάζουν ένα καινούριο πρόγραμμα που αφορά την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων και την...