Το πράσινο τσάι μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους

Σε μια ανάλυση τυχαιοποιημένων ελεγχόμενων δοκιμών, τα άτομα που κατανάλωναν πράσινο τσάι παρουσίασαν σημαντική μείωση του δείκτη σωματικού βάρους και μάζας σώματος. Από την άλλη πλευρά, η ανάλυση δεν έδειξε σημαντική αλλαγή όσον αφορά την περιφέρεια της μέσης (ένα μέτρο κοιλιακού λίπους) με συμπλήρωση πράσινου τσαγιού. Τα ευρήματα δημοσιεύονται στο Phytotherapy Research.

Η ανάλυση 26 τυχαιοποιημένων ελεγχόμενων δοκιμών, συμπεριλαμβανομένων 1.344 συμμετεχόντων, διαπίστωσε ότι ο δείκτης σωματικού βάρους και μάζας σώματος άλλαξε σημαντικά μετά την κατανάλωση του πράσινου τσαγιού για περιόδους μεγαλύτερες των 12 εβδομάδων και σε δόση μικρότερη από 800 mg / ημέρα.

Η συγκεκριμένη έρευνα έχει θέμα: «Η επίδραση του συμπληρώματος πράσινου τσαγιού στην παχυσαρκία: Μια συστηματική ανασκόπηση και μετα-ανάλυση απόκρισης δόσεων τυχαιοποιημένων ελεγχόμενων δοκιμών» 

Πηγή: scitechdaily.com

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Επίδομα Επιστημόνων – Ποιοι δικαιούνται τα 400 ευρώ, άρθρο της Μαρίας Δαλκίτση

Σημαντικά κίνητρα για επαναπατρισμό μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών

Προβλέπεται μειωμένος φόρος  50% για εφτά χρόνια  και  απαλλαγή από τεκμήρια αυτοκινήτων  Επιτέλους θεσπίστηκαν σοβαρά κίνητρα για τον επαναπατρισμό ανθρώπων...

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: 102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε

Μήνυμα μνήμης, αγώνα και συσπείρωσης έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη «μαύρη επέτειο» για τη Γενοκτονία των Ποντίων,...