Τζ. Κόντε: “Το ευρωπαϊκό οικοδόμημα κινδυνεύει να χάσει τον λόγο ύπαρξής του”

Mία ημέρα μετά τη μεγάλη μάχη στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής και τη «σκληρή και ειλικρινή αντιπαράθεση» με την Angela Merkel, ο Giuseppe Conte, σε μια συνέντευξη με την Il Sole 24 Ore, προτρέπει την Ευρώπη να μην «κάνει τραγικά λάθη» και προειδοποιεί ότι «ολόκληρο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα κινδυνεύει να χάσει το λόγο ύπαρξής του».

Η Ιταλία θα συνεχίσει να πορεύεται ούτως ή άλλως. Αντίθετα, “η αδράνεια – λέει ο πρωθυπουργός – θα μεταφέρει στην νέα γενιά μας μας το τεράστιο κόστος μιας καταστροφής της οικονομίας”. Εδώ έρχεται η Ιταλική πρόταση για την Ευρώπη: ένα έκτακτο σχέδιο ανασυγκρότησης που να κυμαίνεται τουλάχιστον στο επίπεδο των Αμερικανών και των Κινέζων και ένα Ευρωπαϊκό Ενισχυτικό Ανάκαμψης, δηλαδή ένα κοινό ευρωπαϊκό χρεωστικό μέσο που μας επιτρέπει να ανοικοδομήσουμε τον οικονομικό ιστό – κοινωνική συνοχή της προ κορονοϊού Ευρώπης. Ωστόσο, υπάρχει σαφής αντίθεση μεταξύ των χωρών του νότου – όπου έχει μπει και η Ελλάδα – με τις χώρες του βορρά.

Ο κ. Κόντε επιβεβαιώνει επίσης ότι με το νομοθετικό διάταγμα του Απριλίου «η συνολική μας δημοσιονομική προσπάθεια θα φτάσει σε ένα όριο πολύ πάνω από 50 δισεκατομμύρια» (συμπεριλαμβανομένων των 25 που έχουν ήδη ξεκινήσει). «Θα διαθέσουμε πρωτοφανή στήριξη για τη χρηματοδότηση της οικονομίας μας, ίσα με εκείνη που προσφέρουν τα πιο φιλόδοξα πακέτα πολιτικής που έχουν εγκριθεί στην Ευρώπη αυτές τις μέρες».

πηγή: Sole 24 Ore | Φωτογραφία αρχείου: Intime News ΓτΠ Παπαμήτσος Δημήτρης

Δημοσιεύθηκε από: freshmag

karolkarolkarol

Πρόσφατα Άρθρα

Χριστούγεννα στο σπίτι με τους στενούς συγγενείς – Κλειστά εστιατόρια, bar, και απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Χριστούγεννα στο σπίτι με τους στενούς συγγενείς – Κλειστά εστιατόρια, bar, και απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Λίγο πιο ελαστικά φαίνεται ότι θα είναι από το Πάσχα που περάσαμε τα φετινά Χριστούγεννα. Στο γιορτινό τραπέζι θα μπορούν...

Στο νοσοκομείο Καβάλας αντιμετωπίζονται πλέον τα κρούσματα COVID-19 της ευρύτερης περιοχής

Στο νοσοκομείο Καβάλας αντιμετωπίζονται πλέον τα κρούσματα COVID-19 της ευρύτερης περιοχής

Στο νοσοκομείο της Καβάλας αντιμετωπίζονται πλέον τα περιστατικά κορονοϊού από την περιοχή, ενώ υποστηρίζονται και ασθενείς από τη Δράμα και...